Naslovna Hercegovina Obilježeno 56 godina trebinjskog davalaštva krvi

Obilježeno 56 godina trebinjskog davalaštva krvi

0

Darivanjem krvi članova Kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Risto Špuran“, koji djeluje pri Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, u Trebinju je obilježeno 56 godina davalaštva krvi.

U znak sjećanja na 7. mart 1966. godine, kada je u Bolnici Trebinje uzeta prva doza krvi radi transfuzije, na spomeniku poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima u krugu bolnice služeno je opijelo, položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje, istakao je da je  ovo mjesto koje budi posebna osjećanja.

“Obilježavanjem ovoga dana i dolaskom na ovaj spomenik dajemo doprinos njegovanju trajnih sjećanja na brojne davaoce krvi koji nisu sa nama, a zahvaljujući čijim djelima su spašeni brojni životi“, kazao je Šarenac i dodao da nijedan život u ovoj bolnici nije izgubljen zbog nedostatka krvi.

Okupljenima se kratko obratila i predsjednik trebinjskog Crvenog krsta Marica Tomović.

Darivanje krvi povodom 56. godina trebinjskog davalaštva je bila deveta ovogodišnja organizovana akcija u kojoj je prikupljeno tridesetak doza najdragocjenije tečnosti.

Cvijeće su na spomenik dobrovoljnim davaocima krvi su, osim Kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Risto Špuran“, položili i zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković i predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име