Naslovna Hercegovina Od korone 16 mrtvih, jednan smrtni slučaj u Bileći

Od korone 16 mrtvih, jednan smrtni slučaj u Bileći

0

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj utvrđena je novih 646 slučajeva koronavirusa, a testirana su 1254 uzorka. U Institutu za javno zdravstvo kažu da je zabilježeno 16 smrtnih slučajeva i da to treba sve da nas zabrine.

„Broj od 16 osoba koje su preminule u posljednja 24 časa treba sve da nas zabrine“, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo RS, Branislav Zeljković.

On je najavio da će Institut predložiti da se osobe sa blagom kliničkom slikom ne testiraju, zbog očuvanja kapaciteta bolnica, i da će taj prijedlog danas dostaviti Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite. Ovo je prvi put da se razmišlja o tome da se prekine sa testiranjem osoba koje nemaju tešku kliničku sliku.

Prema mjestu prebivališta danas je konstatovan rekordan broj novozaraženih u Bijeljini čak 134 nova slučaja korona virusa. Što se tiče Hercegovine u Foči 29, Berkovići 8, Nevesinje 5, Trebinje 4 i 2 slučaja u Čajniču.

Ono što zabrinjava sve jeste rekordan broj mrtvih čak 16. Radi se o 10 muškaraca i 6 žena srednje i starije životne dobi iz Banja Luke, Prijedora, Gradiške, Stanara, Bijeljine, Novog Grada, Bileće, Srpca, Prnjavora, Istočnog Novog Sarajva, Dervente i Šamca.