Naslovna Hercegovina Odbrana tvrdi: Novinarka “Direkta” uznemiravala Ljuba Vukovića

Odbrana tvrdi: Novinarka “Direkta” uznemiravala Ljuba Vukovića

0

U prekršajnom postupku protiv Ljuba Vukovića danas je pred Osnovnim sudom u Trebinju svjedočila oštećena novinarka “Direkta” Jelena Denda Borjan, koja je protiv okrivljenog Vukovića u novembru 2021. godine podnijela prijavu zbog uznemiravanja SMS porukama.

Denda Borjan je opisala da je u spornom periodu radila temu o imenovanju Slobodana Čomića u upravu Hidroelektrana na Trebišnjici i da je jedan od aktera priče bio upravo Ljubo Vuković, koga je pozvala kako bi čula njegovu stranu priče. Ona je kazala da joj je Vuković, nakon što mu se predstavila, spustio slušalicu. Nakon toga, kako je ispričala svjedokinja, Vukoviću je poslala poruku u kojoj ga je pitala da li će se oglašavati, na koju u tom trenutku nije dobila odgovor. 

Kaže da je tekst objavila oko podne te da je od Vukovića tek kasnije dobila SMS poruku u kojoj ju je nazvao lažljivicom. 

“Osjećala sam se uznemireno, jer poruka izlazi iz profesionalnih okvira”, ispričala je Denda Borjan i dodala da je okrivljeni i ranije vrijeđao i prijetio tužbama koje nikada nije pokrenuo. 

Nekoliko sati nakon što ga je SMS porukom pitala da li želi da ga prijavi policiji, sa Vukovićevog telefonskog broja Dendi Borjan je stigla poruka u kojoj je pisalo “sipulamatuki”. To ju je, prema njenom svjedočenju, veoma uznemirilo i zato je odlučila da ga prijavi policiji. 

Postupajući sudija Dragan Puzić rekao je da on nema sporne poruke, jer mu ih iz policije nisu dostavili. 

Branilac okrivljenog Jugoslav Milanović insistirao je na tome da “Direkt” portal često iznosi neistine na račun njegovog branjenika. 

Novinarku je pitao i to da li je njen muž političar aktuelne opozicije, što je doveo u vezu sa njenim pisanjem, kao vidom političke borbe. 

Prema Milanovićevim riječima, Denda Borjan je pišući tekst Potvrđeno: Čomić protivzakonito imenovan u upravu HET-a zloupotrijebila privatnu tužbu Ljuba Vukovića protiv Slobodana Čomića u političke svrhe. 

“Denda Borjan je nezakonito i neovlašteno zadirala u privatni život, što ima političku konotaciju i favorizovanje jedne političke opcije u odnosu na drugu”, rekao je advokat Milanović. 

Takođe, ustvrdio je da je novinarka u stvari uznemiravala Vukovića, jer ga je više puta zvala na privatni telefon te zatražio od nje da otkrije kako je došla do Vukovićevog broja, što Denda Borjan nije učinila. 

Na pitanje advokata Milanovića zašto je, nakon što Vuković nije odgovorio na prvi poziv, nastavila da ga uznemirava i šalje poruke čak, kako je ustvrdio, i mimo radnog vremena, Denda Borjan je odgovorila da je inače praksa novinara da sagovornike pozivaju na privatne brojeve. 

“Pozvala sam ga u toku radnog vremena… Moj poziv upućen Vukoviću imao je za cilj da mu dam priliku da se čuje i njegova strana priče”, rekla je svjedokinja oštećena i dodala da ona sa Vukovićem nema privatni odnos te da je poziv bila njena novinarska dužnost.

Vukovićeva Odbrana je navela da je zbog pisanja novinarke Dende Borjan Vuković dobijao prijeteće poruke, što je ona nazvala neozbiljnom tvrdnjom. 

Tokom današnjeg suđenja advokat Milanović je više puta ponovio kako podržava najavljene izmjene krivičnog zakona. 

Okrivljeni Ljubo Vuković rekao je da je “Direkt” objavljivao zlonamjerno laži o njemu te da je pisanje novinarke “Direkta” njemu izazvalo uznemirenje i osjećaj fizičke ugroženosti. 

On je potvrdio da je tačno da je novinarki Dendi Borjan prekinuo vezu, jer se radi, po njegovoj ocjeni, o nekorektnoj novinarki. 

“Rekao sam da za nju ne postojim i da nisam tu”, naveo je Vuković. 

Branilac Jugoslav Milanović zatražio je da se današnje suđenje prekine, jer je imao ranije zakazano drugo ročište. 

Nastavak suđenja u ovom prekršajnom predmetu je zakazan za 13. mart.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име