Naslovna Izdvajamo Odluka za demobilisane borce i djecu poginulih boraca

Odluka za demobilisane borce i djecu poginulih boraca

0
Izvor: Srna
Najnovije vijesti iz Bileće i Hercegovine... Bileca online - Trebinje Live

U Bileći je danas održana obuka iz preduzetništva za Bilećane koji su se prijavili za programe samozapošljavanja, među kojima su i djeca poginulih boraca, demobilisani borci i ratni vojni invalidi Vojske Republike Srpske.
Obuci, koja je održana u prostorijama opštine Bileća, prisustvovali su svi koji su se prijavili za programe samozapošljavanja koje sprovodi Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, objavljeno je na sajtu opštine.

Program „Zajedno do posla“ odnosi se na zapošljavanje građana iz kategorija djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske, dok drugi program obuhvata samozapošljavanje ciljanih kategorija u privredi.

Cilj obuke je da se budući preduzetnici informišu o obavezama i onome šta ih očekuje u biznisu.

„U okviru programa `Zajedno do posla` dajemo podsticajna sredstva, subvencije za pokretanje biznisa. Riječ je o nepovratnim sredstvima ukoliko se ispune ugovorne obaveze, a to je da oni moraju biti registrovani najmanje 12 mjeseci, kao i da plaćaju doprinose“, rekao je predstavnik Zavoda za zapošljavanje – Filajle Trebinje Branislav Kešelj.

Programima samozapošljavanja su tokom prethodnih godina bili obuhvaćeni gotovo svi koji su se prijavili.

Samozapošljavanje realizuje Zavod za zapošljavanje, a finansira se iz budžeta Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име