Naslovna Herceg Sport Oduzeli ste mi 4.000 bodova zbog politike! Novak napao Vimbldon, pomenuo i...

Oduzeli ste mi 4.000 bodova zbog politike! Novak napao Vimbldon, pomenuo i ATP: Ovo je nekorektno prema meni!

0

Novak Đoković je izrazio jasan stav povodom oduzimanja bodova na predstojećem Vimbldonu, a na kome će učestvovati.

Vimbldon je odlučio da ne dozvoli učešće teniserima iz Rusije iz Bjelorusije, a odgovor ATP-a na to je da najpoznatiji turnir svijeta ove godine bude revijalnog tipa – odnosno na njemu neće biti dodjeljivani bodovi.

Time će najviše izgubiti aktuelni branilac trofeja Novak Đoković, koji ostaje bez 2.000 bodova i prvog mjesta na ATP listi makar i osvojio Vimbldon, pa je bilo očekivano da će Srbin nakon pobjede u prvom kolu nad Jošihitom Nišiokom na Rolan Garosu (6:3, 6:1, 6:0) biti upitan za ovu temu.

Za razliku od Nadala, koji je ponovo bio uzdržan, Đoković je iskreno dao svoje mišljenje, ne razmišljajući ni o kakvim posljedicama, ipak je važnije da najbolji teniser svijeta iznese svoje mišljenje.

„Na ličnom nivou, naravno, izgubiću 4.000 bodova ove godine bez prilike da ih branim – Australijan open i Vimbldon. Individualno, negativno to utiče na mene. Razgovarao sam u posljednjih nekoliko dana sa menadžmentom i predsjednikom ATP-a, kao i nekim članovima Savjeta igrača… Kolektivno, drago mi je što su se igrači ujedinili sa ATP-jem i pokazali grend slemu da kada se desi greška – a jeste se desila sa strane Vimbldona – moramo da pokažemo da će biti posljedica. Podržavam igrače i jedinstvo igrača, oduvijek sam to radio i oduvijek ću raditi“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je ispričao da je prije nekoliko dana tek saznao da je Vimbldon „dobio preporuke Vlade“ i u tom dokumentu je bilo nekoliko opcija, a koje nisu predočene igračima, ATP organizaciji, zapravo nikome.

„Mislim da je odluka Vimbldona pogrešna, ne podržavam je, ali tema je izuzetno osjetljiva – šta god da se odluči, stvoriće se konflikt i razjedinićemo se umjesto da se ujedinimo. Mogli su da uzmu u obzir… Čuo sam da je postojala preporuka WTA i ATP da igrači i igračice Bjelorusije, Rusije i Ukrajine mogu da odigraju egzibiciju, ili da igraju zajedno u miksu, pa da novac ode žrtvama u Ukrajini. Bilo je različitih ideja, ali nije bilo komunikacije sa strane Vimbldona“, kazao je Đoković.

 Novak-Djokovic-o-oduzimanju-bodova-na-VImbldonu IZVOR: PROFIMEDIA

Najbolji igrač planete je poručio da na Vimbldon „ne gleda kroz prizmu novca i nagradnog fonda“ i da je za sada plan da učestvuje na turniru, ali poručuje da moraju da postoje neki standardi i poštovanje.

„Ovo je jedna od onih odluka u kojima gube sve strane“.

Da li postoji bolje rješenje od pukog oduzimanja poena i nedozvoljavanja igračima da odbrane ili da zarade bodove… Svi su pogođeni. Za mene i za druge koji su odigrali dobro prošle godine na Vimbldonu, mi ne možemo da branimo te poene, a neki neće imati priliku da zarade nove. Jedinstvena je i čudna situacija, moram da kažem“, kazao je Đoković.

Zbog toga je Đoković imao drugačiji predlog.

„Mogli su da oduzmu bodove, kao što jesu, ali da za one koji su zaradili bodove prošle godine zamrznu. Ovo je jako nekorektno prema meni, prema svima koji su bilježili odlične rezultate prošle godine“, i zaključio za kraj:

„Bodovi se tope, izgubio sam 4.000 bodova, a nemam mogućnost da ih odbranim zbog politike“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име