Naslovna Republika Srpska Oglasio se i NATO: Sjajno je vidjeti američke trupe u BiH

Oglasio se i NATO: Sjajno je vidjeti američke trupe u BiH

0
Izvor:

Sjajno je vidjeti američke trupe kako stižu na vježbu „Brzi odgovor“ s Ministarstvom odbrane Bosne i Hercegovine, navedeno je iz sjedišta NATO-a u BiH.

„Sjajno je vidjeti američke trupe kako stižu na vježbu s Ministarstvom odbrane Bosne i Hercegovine. Rad i obuka sa našim saveznicima povećava našu sposobnost zajedničkog rada kako bismo odgovorili na sigurnosne izazove i pomogli da građani BiH budu sigurni“, navedeno je na Twitter nalogu NATO-a u BiH, uz fotografije jučerašnjeg dolaska vojnika.

Juče je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu stigao dio američkih vojnika kako bi učestvovali u vježbi „Brzi odgovor 21“ koja će biti održana na poligonima Manjača i Glamoč te kasarni Dubrave. Dio ljudstva i opreme već ranije je stigao u našu zemlju.

Planirano je da vježba „Brzi odgovor 21“ bude održana od 17. maja do 2. juna. Njom će rukovoditi zapovjedništvo američke vojske za Evropu i Afriku (USUCOM) i dio je velikih vojnih manevara koji se ove godine odvijaju na cijelom Starom kontinentu, s ciljem uvježbavanja odbrane Evrope, odnosno, odvraćanja od moguće agresije i za očuvanje mira bilo gdje u svijetu.

U ovoj bilateralnoj vježbi će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika.

(Klix)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име