Naslovna Republika Srpska Opozicija podnijela zahtjev za održavanje posebne sjednice posvećene boračkoj populaciji

Opozicija podnijela zahtjev za održavanje posebne sjednice posvećene boračkoj populaciji

0

Кlub poslanika SDS u parlamentu Srpske, kao što su i najavili, danas su predali zahtjev za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS posvećene statusu i pravima demobilisanih boraca Vojske RS.

Kako su potvrdili u ovoj stranci, Кlub poslanika SDS je prethodno obavio konsultacije sa klubovima poslanika PDP i DNS, poslaničkom grupom SPS i nezavisnim narodnim poslanicima Кrstom Jandrićem i Budimirom Balabanom.

Ističu da je zahtjev za održavanje posebne sjednice NSRS o boračkoj populaciji podržalo i potpisalo 28 narodnih poslanika, odnosno trećina od ukupnog broja parlamentaraca Srpske, što je po Poslovniku o radu parlamenta RS sasvim dovoljno za sazivanje posebne sjednice.

Poslanik SDS, Nedeljko Glamočak ističe da su borci naviše dali za stvaranje Republike Srpske i da je nedopustivo da se oni danas nalaze na marginini društva.

– Oni su po pitanju egzistencije prepušteni sami sebi i zbog toga smatramo da je neophodno održavanje posebne sjednice NSRS na kojoj bi se razmatralo pitanje statusa i njihovog materijalnog položaja – navodi Glamočak.

On je izrazio očekivanje da se vlast ovaj put neće oglušiti o zahtjeve i potrebe boračke populacije u Republici Srpskoj.

– Očekujem da će predsjednik Narodne skupštine RS, skupštinska većina i ljudi koji čine vlast u Republici Srpskoj imati sluha za životne potrebe koje tište demobilisane borce Vojske RS i da će doći do održavanja ove posebne sjednice – istakao je Glamočak.

Podsjećamo, poslanik SDS u NSRS, Darko Babalj je prije tri dana potvrdio za Srpskainfo da će opozicija do kraja ove sedmice podnijeti zahtjev za održavanje posebne sjednice posvećene statusu i pravima demobilisanih boraca Vojske RS, i da, ako se problemi boračke populacije ne riješe, slijede protesti i blokade.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име