Naslovna Izdvajamo Opozicija: Povući tačku o raspuštanju skupštine u Bileći

Opozicija: Povući tačku o raspuštanju skupštine u Bileći

0

Narodni poslanici Socijalističke partije Srpske (SPS), zajedno sa poslanicima SDS, PDP i DNS, traže skidanje sa dnevnog reda tačke o raspuštanju Skupštine opštine Bileća, s obrazloženjem da ne postoje razlozi za raspuštanje ovog lokalnog parlamenta.

Potpredsjednik SPS i narodni poslanik Maksim Skoko istakao je da građanima Bileće nisu potrebni novi izbori, novi troškovi i dalja politizacija ionako teškog stanja, nego podrška i rješavanje situacije u kojoj se nalazi i opština Bileća, kao i većina lokalnih zajednica u Hercegovini.

– Nakon što smo i detaljno upoznati sa dešavanjima u bilećkoj skupštini od strane rukovodstva SO Bileća i predstavnika političkih subjekata, uputili smo zahtjev da se ta tačka skine sa dnevnog reda Narodne Skupštine jer ne postoje razlozi za raspuštanje skupštine. Skupština opštine Bileća je održana 5. 11. 2021. godine, isti dan kada su za to stečeni zakonski uslovi, nakon vraćanja mandata jednog odbornika i dodjele mandata sljedećem kvalifikovanom kandidatu. Sve dalje od tog je bespotrebna politizacija i sve to zajedno nije ono što građani Bileće a i čitave Hercegovine očekuju od Vlade Republike Srpske i Narodne Skupštine. Očekujemo da će ta tačka biti skinuta sa dnevnog reda – poručio je Skoko.

Odbornici SNSD-a traže da se lokalna skupština u Bileći raspusti, jer, kako oni tvrde ne funkcioniše. SNSD se odlučio na ovo nakon što nije u mogućnosti da ima većinu u toj opštini.

Podsjetimo da je vlast SNSD-a, koja je na lokalnim izborima poražena prošle godine, ostavila dug u toj opštini oko 20 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име