Naslovna Hercegovina Bileća Opština Bileća se zadužuje zbog duga prethodne vlasti

Opština Bileća se zadužuje zbog duga prethodne vlasti

0

Skupština opštine Bileća donijela je odluku o zaduženju putem obveznica, u visini od 4,3 miliona maraka, da bi vraćala dugove iz prethodnih godina. Međutim, u toj opštini ističu da je finansijska situacija i dalje veoma teška.

Najviše novca, 4,2 miliona maraka, namijenjeno je isplati obaveza prema Poreskoj upravi Republike Srpske, zbog čega dolazi do čestih blokada opštinskog računa, a za izmirenje obaveza prema dobavljačima namijenjeno je 100.000 KM.

– Na tržištu kapitala opština se zadužuje na deset godina uz jednu godinu grejs perioda, uz 4,2 kamatnu stopu. Namjena će biti zatvranje duga prema Poreskoj upravi RS koju smo naslijedili u iznosu 3,6 miliona KM, koji sada oko 4miliona – rekao je Miljan Milićević, načelnik Odjeljenja za finansije opštine Bileća.

Opština vraća dugove naslijeđene od prethodne vlasti na čelu sa SNSD-om, ali sve na štetu zaposlenih radnika koji su posljednju platu primili za decembar 2021. godine i dug prema zaposlenim sada je sve  veći.

– Prošle godine opština Bileća je izmirila dug prema dobavljačima oko 2,5 miliona, u ovoj godini  vratili smo milion KM. Međutim, na konto toga napravili smo do sada dug zaposlenim nešto oko 2 miliona. Izuzetno je teška situacija i to su činjenice a nama ostaje da su uhvatimo u koštac sa tim kao i što se hvatamo – naglasio je Veselin Vujović, načelnik opštine Bileća

Dug koji je naslijedila aktulena vlast u Bileći iznosio je više od 20 miliona maraka.

(Vijesti Srpske)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име