Naslovna Hercegovina Gacko “OPŠTINA POSTUPILA PO ZAKONU” Načelnik Gacka odgovorio na optužbe Vukote Govedarice

“OPŠTINA POSTUPILA PO ZAKONU” Načelnik Gacka odgovorio na optužbe Vukote Govedarice

0

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković smatra da budžet te opštine nije oštećen kada je riječ o prodaji opštinskog zemljišta iz 2009. godine i ističe da su Opština Gacko i on kao načelnik postupili po zakonu obraćajući se Pravobranilaštvu Srpske, koje je donijelo validno izjašnjenje o ovom slučaju.

On je u izjavi Srni objasnio da je ugovor o kupoprodaji zemljišta zaključen 2009. godine, da su na licitaciji bila dva preduzeća i da je zemljište prodato po cijeni od 22 KM po metru kvadratnom.

– Kupac je uplatio kauciju i sa opštinom napravio ugovor. Ta kaucija je bila uračunata u cijenu, oko 75.000 KM. Preduzeće “Tomašević” nije odmah uplatilo ostatak novca iz nepoznatog razloga. Oni su se javili nama prošle jeseni sa iskazanom željom da uplate ostatak novca i da uđu u posjed zemljišta – rekao je Milinković komentarišući krivičnu prijavu koju je danas protiv njega podnio predsjednik Opštinskog odbora SDS u Gacku Vukota Govedarica.

On je naveo da je Opština Gacko odmah postupila po zakonu obraćajući se Pravobranilaštvu sa sjedištem zamjenika u Trebinju.

– Osamnaestog oktobra prošle godine smo dobili odgovor u kojem se jasno kaže da Pravobranilaštvo ostaje kod mišljenja koje je dato prije 12 godina, da kupac može da uđe u realizaciju ugovora nakon što uplati ostatak duga. Mi imamo potpuno validno izjašnjenje Pravobranilaštva u Trebinju – naglasio je Milinković.

On je dodao da je to zemljište prodato po cijeni od 22 KM, a da je trenutna cijena 12 KM po metru kvadratnom.

– Ne mislimo da je budžet opštine oštećen. Nadam se da će Sud pravilno procijeniti uzimajući činjenice u obzir – rekao je Milinković.

On je ocijenio da predsjednik Opštinskog odbora SDS u Gacku Vukota Govedarica “pravi političku priču”.

– Bolje bi mu bilo da se pozabavi onim što je prethodna vlast radila i onim čime će Tužilaštvo imati posla u narednom period – rekao je Milinković Srni.

On je podsjetio da je prethodna vlast prodala opštinsko zemljište, navodeći da je borova šuma prve klase prodata kao pašnjak druge klase, odnosno 24 dunuma zemlje prodata su po marku po kvadratu.

Privlačno zemljište prodato je po marku po kvadratu. Procijenjeno je da je vrijednosti šume bilo kad je posječeno više od 100.000 KM – rekao je Milinković.

On je ocijenio da Govedarica ne poznaje činjenice te današnjom krivičnom prijavom želi da sebi da na značaju.

– Ponaša se kao nokautirani bokser koji padne i kad se probudi ne zna da je meč prošao pa počinje da udara besumično. Tako se Govedarica ponaša u političkom smislu – rekao je Milinković.

Predsjednik Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke u Gacku Vukota Govedarica podnio je danas u ime opštinskog odbora ove stranke krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića i stručnih saradnika u opštinskoj administraciji zbog osnovane sumnje za krivično djelo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, odnosno prodaje opštinskog građevinskog zemljišta iz 2008. godine, čime je budžet opštine, prema procjenama, oštećen za 50.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име