Naslovna Republika Srpska Otežan saobraćaj u višim krajevima i na prevojima

Otežan saobraćaj u višim krajevima i na prevojima

0

Otežano, zbog snijega, jutros se saobraća na putevima Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Trnovo-Foča preko Rogoja, Gacko-Tjentište preko Čemernog, Karanovac-Turbe-Travnik preko Kneževa i na području Vlasenice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Za teretna vozila obavezna je upotreba zimske opreme na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled.

U Federaciji BiH je zbog snijega i poledice obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Livno-Kazanci, Ripač-Gorjevac i Ključ-Bosanski Petrovac.

Vozačima kamiona preporučuje se da koriste lance na dionicama Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima duva jak vjetar koji formira snježne nanose.

Vozači su upozoreni na poledicu, kako preko prevoja, tako i preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima, kao i na učestale odrone.

Iz AMS-a savjetuju da se na svim putnim pravcima vozi oprezno i da se na put ne kreće bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Relacijama Stanić Rijeka-Doboj-Karuše, Hrgovi-Donji Blaževac-Lončari-Lepnica i Banj Brdo-granični prelaz Rača kreće se vangabaritni prevoz. Vozačima se skreće pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na dionicama na kojima se radovi prolazak vozila reguliše privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, pa se preporučuju da se koriste alternativni pravci.

Radovi se izvode na magistralnom putu kroz Laktaše, gdje je u toku izgradnja kružnog toka, a vozila se preusmjeravaju na obilazne puteve u neposrednoj blizini. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške to je petlja Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke kod hotela „Ćubić“, iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put „Deveti januar“ i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Radovi se izvode i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, Crkvina-Modriča, te na putevima na području Banjaluke, Kotor Varoša i Vlasenice.

U toku su radovi na regionalnim putevima Kotor Varoš-Kneževo u mjestu Živinice, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, dok je zbog klizišta usporen saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

U FBiH na dionici Prozor-Jablanica zbog radova je obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na na putnim pravcima Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS-a podsjećaju da je zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Srna

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име