Naslovna Izdvajamo Otimaju imovinu, nećemo dozvoliti da grade bolnicu

Otimaju imovinu, nećemo dozvoliti da grade bolnicu

0

Neformalna grupa građana “Pokret za restituciju Trebinje“ je danas organizovala uličnu akciju kako bi informisala javnost o svim nepravilnostima koje su učinjene u slučaju gradnje na poljoprivrednom zemljištu u Gradu Trebinju.

Članovi ovog Pokreta još jednom su istakli da neće odustati od svoje borbe protiv gradnje na poljoprivrednom zemljištu te da će ako treba i fizički zaustaviti početak gradnje nove bolnice u Trebinju.

Borba Pokreta za restituciju protiv gradnje na poljoprivrednom zemljištu u Trebinju traje već dvije godine, a kako tvrde članovi ovog pokreta brojnim kršenjem zakona gradska i republička vlast pokušavaju oduzetu imovinu od njihovih predaka dodijeliti tajkunima, s tim da je izgrdanja nove bolnice samo paravan za pretvranje 40 hektara poljoprivredne zemlje prve klase u građevinsko zemljište.

Prema njihovim informacijama početak radova na izgrdanji nove bolnice predviđen je za narednu sedmicu, a sem toga što će tražiti od ustavnog suada BiH da to zaustavi članovi Pokreta spremni su I fizički spriječiti početak radova.

– Evo sada što nam raditie, gurate nam prstu u oči, izazivate sukobe.  Nemojte nas tjerati na to. Mi ćemo fizički spriječiti da bilo ko uđe na tu imovinu jer znamo koja je namjera, a namjera nije Bolnica. Namjera je 40 hektara koje hoće trebinjski tajkuni da preuzmu I pretvore u beton, a iza toga stoji vlast I jedna I druga I mi ćemo to spriječiti – rekao je Srbo Škero, član Pokret za restituciju Trebinje.

U ovom Pokretu ističu da traže samo ono što su teškom mukom stekli njihovi preci.

-U ime svih nas vas molim nemojte da uzimate našu imovinu. Nije to naša imovina, to je imovina koju nije koristio ni moj otac ni ja. Dvije generacije to zemljište ne koriste ali nemojte uzimati imovinu naše djece, naših unuka I praunuka.

To je naše, ovaj narod, ovi ljudi ovdje mi smo branili I odbranili branili ono što je zajedničko, svima, branili našu republiku Srpsku. Išli smo na prvu na liniju I nije nam bilo teško ni poginut.

Ovo je naše i kako nećemo braniti naše. Šta će meni reći moj pranuka da je to njegov deda predao tamo nekome – naglasio je Pero Jelačić, član Pokret za restituciju Trebinje.

(BN)  Foto: BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име