Naslovna Region Otkazan Sajam knjiga u Beogradu?

Otkazan Sajam knjiga u Beogradu?

0
Izvor: Nova.rs

Sajam knjiga u Beogradu, planiran za period od 24. do 31. oktobra otkazan je.

Prema informacijama portala Nova.rs iz udruženja izdavača, Sajam ove godine neće biti ni održan.

Kao razloge navode epidimiološku situaciju i probijanje roka, 1. oktobra, do kada je organizator trebalo da saopšti konačnu odluku o tome hoće li manifestacija biti održana.

Sutra je sjednica Odbora Sajma knjiga, ali tu se ništa neće promijeniti što se tiče udruženja izdavača.

Takođe, nije realna opcija da se Sajam pomjeri za neki kasniji datum ove godine, kaže izvor iz udruženja izdavača.

Podsjetimo, prethodna odluka je bila da sajam bude održan od 24. do 31. oktobra.

Iako je prvobitni prijedlog Grada Beograda bio da Sajam knjiga bude održan polovinom septembra, izdavači nisu bili spremni da prihvate taj prijedlog, tražeći otkazivanje manifestacije ili pomjeranje na narednu godinu.

U ime dva udruženja i grupacije nezavisnih izdavača, poslat je dopis u kojem obavještavaju Sajam da nisu u mogućnosti da učestvuju. Najveći izdavači su jednoglasni u odluci da ne postoje uslovi za održavanje Sajma knjiga, kako epidemiološki, tako i organizicioni.

Ako izdavači ne budu htjeli, Sajma knjiga neće biti, reagovao je dramski pisac Dušan Kovačević, predsjednik Organizacionog odbora Sajma, a zahtjeve izdavača je podržala i ministarka kulture Maja Gojković, da bi nakon toga na sastanku predstavnika Beogradskog sajma, čelnika UIKS-a Dejana Papića („Laguna“) i UPIS-a Zorana Hamovića („Clio“), zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za kulturu Ivana Karla izdavačima je ponuđen oktobarski termin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име