Naslovna Izdvajamo Otkriven još jedan novi soj korona virusa sa potencijalno opasnim mutacijama

Otkriven još jedan novi soj korona virusa sa potencijalno opasnim mutacijama

2

Još jedan soj korona virusa sa potencijalno zabrinjavajućim setom mutacija otkriven je u Velikoj Britaniji, rekli su stručnjaci.

Ova varijanta, poznata kao B1525, predmet je izvještaja istraživača sa Univerziteta u Edinburgu, koji kažu da je otkrivena sekvenciranjem genoma u deset zemalja, uključujući Dansku, SAD i Australiju, dok je do sada u Velikoj Britaniji pronađeno 32 slučaja. Najraniji slučajevi su otkriveni u decembaru, a pojavili su se u Velikoj Britaniji i Nigeriji, piše Gardijan.

Tim kaže da varijanta ima sličnosti u svom genomu sa Kentovom varijantom, B117, i sadrži brojne mutacije koje su zabrinule istraživače, uključujući i mutaciju E484K proteina šiljka – proteina koji se nalazi na spoljnoj strani virusa koji igra važnu ulogu u pomaganju virusu da uđe u ćelije.

Ova mutacija E484K prisutna je u sojevima koji su se pojavili u Južnoj Africi i Brazilu i za koje se smatra da čine virus sposobnijim da izbjegne neutralizujuća antitijela koja stvara tijelo, prenosi Blic.

 

Srpskainfo

2 KOMENTARA

  1. Oh my god, the treasure of the poor girl with little hair. It’s not too convenient to use, it’s firm and natural. It’s a must for bald girls.

  2. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well
    written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks
    for the post. I will certainly comeback.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име