Naslovna Izdvajamo Otvoren Avantura park „Ubla kod Trebinja

Otvoren Avantura park „Ubla kod Trebinja

0
Izvor: N.N.

Na izletištu Zbačka Ubla, dvadesetak kilometer udaljenom od Trebinja, otvoren je Avantura park „Ubla“, prvi adrenalinski park u prirodi u okolini.

U pitanju je investicija vrijedna oko 20.000 maraka koja je realizovana zajedničkim sredstvima Grada Trebinja i međunarodnom donacijom implementiranom preko Udruženja „Centar za održivi razvoj – CORI“, iz Trebinja.

„Park je koncipiran iz dva dijela i to manjim za djecu do 10 godina starosti i većim za starije učenike i odraslu populaciju, tako da ovaj proctor, u stvari, mogu da koriste i roditelji i djeca, da im se upotpuni zabava boravka na planini i ako bude veće zaintersovanosti slijedi i proširenje“, kazao je Aleksandar Vukanović, predsjednik Udruženja Centar za održivi razvoj CORI.

Adrenalin u Avantura parku među prvim je isprobao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, napominjući da bi svima preporučio korištenje ovog parka, jer je utisak izvanredan, a kada se prate uputstva nadležnih u parku i uz pravilno korištenje bezbjednosnih pojaseva nema razloga za brigu.

„Ovo je prvi avantura park na području grada Trebinja, projekat koji smo podržali bez razmišljanja jer će jedanko koristiti i svim Trebinjcima i Trebinjakama željnim adrenalina, ali i turisima koji vole i prirodu i ovakve izazove“, istakao je gradonačelnik Ćurić.

On dodaje da je ovo samo početak gradnje ovakvih sadržaja u Trebinju jer u narednom period slijedi podrška ovakvih ili sličnih projekata, jer, kako dodaje, i Zubačka Ubla i mnoga trebinbjska izletišta zaslužuju i dobiće bolje sadržaje, poput potpunog osposobljavanja planinarskog doma na Ublima ili drugih sadržaja za koje su nedavno u Trebinju osposobljeni i planinarski vodiči.

On kaže da će se u narednom period nastaviti ulaganje u infrastrukturu ovog izletišta, poput prilaznih puteva

Nadležne gradske službe će ubuduće održavati Avantura park, čije će promotivno korištenje narednog vikenda biti besplatno, a cijene će ubuduće biti 5 maraka za odrasle, a 2 KM za djecu, jer je, kako je objašnjeno, uslov projekta bio da bude održiv.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име