Naslovna Hercegovina Parking gorući problem Bolnice u Trebinju

Parking gorući problem Bolnice u Trebinju

0

Parking ispred Bolnice Trebinje je dugi niz godina gorući problem i koliko god se intervenisalo na izgradnji dodatnih mjesta za parkiranje, evidentan je ogromni nedostatak.

Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje, potvrdio je da je ovo višegodišnji problem za koji se već dugo traži rješenje, jer prostor oko zgrade Bolnice nije u njihovom, već u vlasništvu „Hidroelektrana na Trebišnjici“, zbog čega je teško intervenisati na bilo čemu.

„Ja sam sa saradnicima imao ideju da napravimo dvije rampe i da se do jednog sata zadržavanja ne naplaćuje parkiranje, a poslije sata da se odredi kolika je naplatna cijena, ali, s obzirom na to da zemljište nije naše, zasad ne možemo ništa raditi“, kaže Lambeta.

U Bolnici Trebinje ipak ne odustaju, već će, kako dodaje Lambeta, uslijediti razgovori s Upravom „Hidroelektrana na Trebišnjici“ da sagledaju mogućnosti i uslove ustupanja tog zemljišta Bolnici.

On dodaje da će problem u potpunosti biti riješen izgradnjom nove bolnice, ali do tada treba intervenisati na postojećem.

Sa njim se slaže i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji napominje da je on još 2018. godine naložio da se oko bolnice izgrade dodatna parking mjesta, što je unekoliko ublažilo problem, ali ga ni izbliza nije riješilo.

Tada je završeno proširenje i asfaltiranje parking prostora, gdje je ova zdravstvena ustanova dobila novih 15 mjesta.

„Ove godine očekujemo početak radova na izgradnji nove bolnice u Trebinju i upravo je to nešto što je dugoročno rješenje, jer smo za buduću bolnicu regionalnog tipa, kakvu planiramo graditi, obezbijedili i veliku površinu ne samo za bolnički objekat, nego i za parking kakav iziskuje ovakva ustanova“, kazao je Ćurić.

Dodatni problem parkinga oko Bolnice stvara i činjenica da su u neposrednoj blizini sagrađeni i novi hoteli, tako da je svakom pacijentu koji ne dolazi rano praktično nemoguće naći parking, ili zbog parkiranja svoga automobila moraju kružiti oko bolničke zgrade čekajući da sa zauzetih mjesta izađe neko vozilo.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име