Naslovna Izdvajamo Patriotizam na sreću ne mjeri Željka Cvijanović, a ni SNSD!

Patriotizam na sreću ne mjeri Željka Cvijanović, a ni SNSD!

0

“Stepen patriotizma, na sreću, ne mjeri ni Željka Cvijanović, niti bilo ko drugi a Vi i vaša partija ste riječ „patriotizam“ odavno obezvrijedili.”

Ovo je izjavio Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke, komentarišući izjavu Željke Cvijanović o patriotizmu i „isporučivanju“  Srba u Hag.

Šarović je istakao da je Srpska demokratska stranka upravo zbog nesaradnje sa Haškim tribunalom pretrpila brojne poslijedice.

Zbog te nesaradnje, podsjeća Šarović, sankcionisani su i trpili i SDS i pojedinci iz SDS-a, a iz stranke Željke Cvijanović nije niko nikada.

„Uostalom neka, presluša ,’patriotski’ stav šefa svoje stranke o potrebi ’isporučivanja’ Haškom tribunalu Radovana Karadžića, Mladića i drugih, i da se prisjeti kakvu je on imao u ulogu u smjeni legalno izabranog predsjednika Republike Srpske Nikole Poplašena od strane  Visokog predstavnika“, kazao je Šarović i dodao:

„Ako se potrudila da zaboravi a ustvari to vrlo dobro zna da je upravo Dodik, posebno u periodu 2004. i 2005.godine, pozivao na hapšenje i Karadžića i Mladića optuživao SDS i govorio da će se hapšenje dočekati sa olakašnjem“, podsjetio je Šarović.

On napominje da se sve te izjave, a bilo ih je mnogo, posebno u federalnim medijima, lako mogu pogledati na internetu i vidjeti ko je ko.

„Na važnu žalost, prave istina se ne može sakriti praznim i lažnim srbovanjem, smišljenim isključivo zarad ostanka na vlasti“, poručio je u odgovoru Cvijanovićevoj predsjednik SDS.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se patriotizam PDP-a Branislava Borenovića i SDS-a vidio onda kada su isporučivali Srbe sudovima, a oni odlazili vjerujući u pravdu i obećanje te Borenovićeve vlasti kako će svaku tu porodicu pomoći sa 50.000 KM.

Treba podsjetiti da su se ti “dobrovoljni” odlasci osoba optuženih za ratne zločine u Hag desili u vrijeme Milorada Dodika, lidera SNSD-a.

Dodik je u to vrijeme bio kooperativan sa tadašnjim ljudima u “političkom” Sarajevu, kao i a predstavnicima Međunarodne zajednice u BiH, predvođene američkim diplomatama.

Tadašnje haške dobrovoljce po nalogu Dodikove vlade vodio je banjalučki advokat Krstan Simić (SNSD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име