Naslovna Hercegovina Počela rekonstrukcija sportske dvorane u Berkovićima

Počela rekonstrukcija sportske dvorane u Berkovićima

0

U Berkovićima je počela rekonstrukcija sportske dvorane, jedinog objekta te namjene koji koriste sportisti, kao i đaci za izvođenje fiskulturne nastave u osnovnoj i srednjoj školi.

Novac za ove radove, koji po predračunu iznose oko 72.000 maraka, obezbijeđen je iz budžeta opštine i ulagaće se etapno.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović kaže da je rekonstrukcija bila neophodna, budući da dvorana nema čvrsti, već ceradni krov, a dotrajalo platno, ali i fasada uzrokuju često prokišnjavanje i loše uslove za boravak prvenstveno za učenike koji salu koriste za časove fizičkog, ali i za sportiste, među kojima je Džudo klub Berkovići, čiji takmičari u ovoj sali treniraju četiri puta sedmično.

Oni kažu da nisu mogli održati ni kondicioni trening, naročito za vrijeme kišnih padavina, jer je sala prokišnjavala, ali nisu mogli trenirati ni drugi sportisti, poput sve respektabilnije Škole košarke Berkovići, fudbalera, a izostaju i sve druge kulturne manifestacije koje su se takođe odvijale u sali.

„Poslije jedne duge tenderske procedure ušli smo u neko vrijeme koje nije baš pogodno za ovu vrstu radova, ali se nadamo da ćemo radove uskoro uspješno privesti kraju, gdje se postavlja novo ceradno platno koje prekriva krov, a radiće se i nova spoljna fasada i neki sitni unutrašnji radovi“, kaže Abramović.

Zasad će sala samo biti prekrivena novim ceradnim platnom da ne prokišnjava, pa će zbog zime radovi biti obustavljeni najvjerovatnije do proljeća, kada se, s toplijim danima, planira raditi i obnova fasade.

U opštini su, kažu, odustali od ranijeg razmišljanja da se umjesto balon sale gradi čvrsti objekat, jer bi takav projekat koštao preko pola miliona maraka, što je u ovom vremenu preveliki novac, koji nemaju, pa su se odlučili samo za rekonstrukciju postojećeg objekta, koji je u funkciji već 15 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име