Naslovna Hercegovina Trebinje Počela vakcinacija starijih od 65 godina

Počela vakcinacija starijih od 65 godina

0
Izvor: Srna

Vakcinacija građana Trebinja starijih od 65 godina protiv virusa korona počela je danas u ovom gradu, a planirano je da se ruskom vakcinom „sputnjik ve“ tokom vikenda vakciniše oko 1.500 ljudi.
Epidemiolog u trebinjskom Domu zdravlja Jelena Durić rekla je novinarima da je ovo istorijski događaj, te da su se za vakcinaciju građani prijavili svojim timovima porodične medicine nakon što je Ministarstvo uputilo javni poziv za registraciju.

„Dobili smo 1.500 vakcina u petak i planiramo tokom vikenda da vakcinišemo oko 1.500 ljudi. Osobe koje su se vakcinisale danas i koje će se vakcinisati sutra već su dobile termin revakcinacije“, rekla je Durićeva.

Specijalista porodične medicine Tatjana Bošnjak rekla je novinarima da se kroz timove porodične medicine za vakcinaciju prijavilo oko 1.300 osoba starijih od 65 godina.

„Ovo je prva masovna vakcinacija i ovdje je zaista kvalitet organizacije preko timova porodične medicine došao do punog izražaja. Osobe`ѕu se javile svojim timovima porodične medicine i u roku od dva dana svi su pozvani i dobili su termin u deset minuta kada da dođu ovdje“, rekla je Bošnjakova.

Ona je dodala da do sada u Trebinju vakcinisalo 360 ljudi starijih od 65 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име