Naslovna Region Počeo protest u Podgorici, Bečić kaže da brane izbornu volja građana

Počeo protest u Podgorici, Bečić kaže da brane izbornu volja građana

0
Izvor: Agencije

Kod hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici okupili su se građan koje su pozvale Demokratska Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora, javljaju Vijesti, kao i da je posle govora Alekse Bečića započeta šetnja centralnim ulicama.

Demokrate su ranije pozvale na protest zbog „očuvanja izborne volje“, a nakon smjene lidera te partije Aleske Bečića, sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da će funkcioneri tog političkog saveza prisustvovati skupu u znak solidarnosti.

Na protest su za sada došli Jovan Vučurović, Goran Danilović, Milun Zogović, Maksim Vučinić, Jelena Božović od funkcionera Demokrata tu su Aleksa Bečić, Vladimir Martinov, Zdenka Popović, Danilo Šaranović….

„Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru…“, rekao je Bečić.

„Dođoh večeras bez fotelje, ali slobodno, bez fotelje. A oni koji nas prozivaju znog fotelja malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja ne smiju da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi. Ali oni hoće još fotelja sa DPS i kažu da se žrtvuju za Crnu Goru. Kažu ne vraca se DPS. Ma nemojte, činiće dvije trećine te vlasti. Ta nova manjinska vlada zavisiće od volje DPS-aa, neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a“, rekao je Bečić.

Dodao je da je „paradoks da ćete sa onima za koje ste tvrdili da su lopovi i kriminalci da birate sudije i tužioce“.

„Mi smo večeras ovde da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, delili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 eura, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dječje dodatke, minimalne penzije…“, rekao je lider Demokrata.

Protestu prisustvuju i predsednici Opština Kotor i Herceg Novi, Vladimir Jokić i Stevan Katić, kao i predsednik SO Nikšić Nemanja Vuković.

Šaranović je upozorio na one „koji bi po zadatku mogli da izazovu nerede.

Rekao je i da ko god pokuša da nacionalistički oboji skup „poslat je od izdajnika, DPS-a i mafije“.

Poručio je okupljenima da ne reaguju na provokacije „koje mogu i večeras očekivati“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име