Naslovna Hercegovina Počeo upis ribolovaca u Trebinju, strože kontrole nad vodama u Hercegovini

Počeo upis ribolovaca u Trebinju, strože kontrole nad vodama u Hercegovini

0
Izvor: Glas Srpske

Sportsko ribolovno društvo „Trebinje“ počelo je danas sa prodajom godišnjih dozvola za sportski ribolov, te najavilo pojačan nadzor nad vodama kojima gazduju radi suzbijanja nelegalnog izlova ribe.

Cijene dozvola, koje se mogu registrovati svakim radnim danom u prostorijama društva u Trebinju, iste kao i prošle godine, navodi se u saopštenju.

Pravo na ribolov imaju sportski ribolovci sa uredno regulisanom dozvolom za ovu godinu, koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Iz ovog ribolovnog društva navode da će do 1. aprila, kada bude otvorena sezona na rijeci Trebišnjici i Goričkom jezeru, odnosno do 15. maja kada će biti otvorena sezona na Bilećkom jezeru, biti pojačane aktivnosti i nadzor nad vodama kojima gazduju.

„I za Bilećko jezero je osnovana radna grupa koju čine društva iz Trebinja, Bileće i Nikšića sa ciljem suzbijanja nelegalnog izlova ribe od ribokradica i devastatora jezera“, navodi se u saopštenju.

U vode kojima gazduje ribolovno društvo „Trebinje u prošloj godini je ubačeno 800.000 mlađi potočne i kalifornijske pastrmke, zahvaljujući angažmanu i finansijskoj podršci preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) i njihovog ribogojilišta Mirotinj, ističe se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име