Naslovna Hercegovina Trebinje Pod kontrolom požar na deponiji „Obodina“

Pod kontrolom požar na deponiji „Obodina“

0

Na deponiji „Obodina“ iznad Trebinja ponovo je došlo do požara, a radnici preduzeća „Komunalno“ i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke službe uspjeli su da stave pod kontrolu vatru na površinskom dijelu ali i dalje ima dim iz unutrašnjosti deponije.

Direktor trebinjskog preduzeća „Komunalno“ Milan Mandrapa kaže da je požar izbio tokom noći, oko 3 sata, i potpomognut jakim udarima istočnog vjetra oteo se kontroli.

„Odmah po izbijanju požara obavijestili smo vatrogasce, na deponiju smo uputili dodatne radnike i cisterne sa vodom. Požar je stavljen pod kontrolu i usmjeren na onaj dio deponije gdje imamo najmanje naslage otpada. Trenutno nema otvorenog plamena, prisutna je izvjesna količina dima, a buldožeri nanose na požarište zemlju i pijesak i tako prekinemo dovod kiseonika u dubinu sloja, do vatre. Ubjeđen sam da ćemo danas, najkasnije sutra ugasiti požar“, naveo je Mandrapa.

On je zamolio sve građane Trebinja da ne odlažu žar u kontejnere, jer je to uzrok novog požara na deponiji „Obodina“.

„U toku je izrada projekta sanacije i proširenja deponije ‘Obodina’. To je za nas prioritet broj jedan i imamo podršku nadležnih institucija da se po tom projektu krene u realizaciju“, naveo je Mandrapa.

Projekat se odnosi na sanaciju postojeće i otvaranje nove deponije i očekuje se da će uskoro projekat biti završen.

Završetkom ovog posla problem deponije u Trebinju bio bi riješen za narednih 25 godina.

(Radio Trebinje)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име