Naslovna Region Pod ovim uslovima državljani BiH mogu preći granicu

Pod ovim uslovima državljani BiH mogu preći granicu

0

Za ulazak u Hrvatsku od danas je potreban negativan PCR test ne stariji od 48 časova ili testiranje na virus korona i samoizolacija do prispijeća negativnog nalaza, jedna je od novih mjera Štaba civilne zaštite koje su na snazi do 15. decembra.

Novom odlukom, državljani trećih zemalja, uključujući i BiH, mogu ući u Hrvatsku samo ako su zdravstveni radnici, istraživači u zdravstvu, njegovatelji, pogranični i radnici u oblasti prevoza, diplomate, osoblje međunarodnih organizacija i lica koja primaju poziv međunarodnih organizacija i čije je prisustvo potrebno za dobro funkcionisanje tih organizacija, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Mjerama je obuhvaćeno vojno i policijsko osoblje, humanitarni radnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti, putnici u tranzitu i lica koja putuju radi školovanja, kao i pomorci i osobe koja putuju zbog neodložnih ličnih/porodičnih i poslovnih razloga, ili imaju drugi privredni interes.

Novi režim važi i za one državljane BiH koji imaju i hrvatsko državljanstvo.

Ostali uslovi ulaska u Hrvatsku iz drugih zemalja mogu se pronaći na zvaničnoj stranici hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova

Izvor: Srna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име