Naslovna Izdvajamo Podrška generalu i hitno zakazivanje sjednice predsjedništva

Podrška generalu i hitno zakazivanje sjednice predsjedništva

0
Izvor: Trebinje 24

K.O.B.O.I. Hercegovine je na vanrednoj sjednici održanoj u Bileći, 10.avgusta u zgradi Opštine donio zaključke povodom novonastale situacije oko odluka suda BiH. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih hercegovačkih boračkih organizacija i donijele jednoglasne zaključke.

Oštro se osuđuje postupak suda BiH, izdavanjem rješenja o određivanju pritvora za srpskog generala.

Predsjedništvu BORS se predlaže hitna proširena sjednica Predsjedništva sa Predsjednicima svih Gradskih i Opštinskih odbora GBO/OBO kao i članovima odbora PPB i RVI na koju bi se pozvali svi Predsjednici srpskih parlamentalnih političkih partija.

Ova odluka je udar na Republiku Srpsku i boračke organizacije su mišljenja da se ne smije dozvoliti ugrožavanje njenog opstanka.

Od političkog rukovodstva će se tražiti da se jasno izjasne kakvu to zaštitu imaju građani Republike Srpske i koje su institucije koje mogu lišavati slobode one koji su je stvarali.

Jasan je stav svih prisutnih da je trenutna situacija oko donošenja ” Inckovog” zakona, odluka suda BiH, izjava bošljnjačkih političkih lidera vrlo loša i pozdravljamo jedinstvo srpskih partija i da isti stav moraju zauzeti sva udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име