Naslovna Hercegovina Trebinje Pogledajte potez pilota helikoptera koji gasi požar između Bileće i Trebinja

Pogledajte potez pilota helikoptera koji gasi požar između Bileće i Trebinja

0
Izvor: Buka Foto: Ilustracija

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske u ranim jutarnjim satima nastavili su gašenje požara iz vazduha u rejonu sela Brani Do, opština Bileća, rekao je direktor ovog servisa Boban Kusturić. Potez jednog od pilota servia oduševio je prisutne koji su gasili požar.

On je dodao da je, uključujući i sinoćnje aktivnosti, izbačeno 24 tone vode, te da su izvršeni letovi u vremenskom trajanju od sat i 45 minuta.

“Istovremeno, jutros u 10.00 sati izvršen je i vazdušni medicinski transport porodilje sa bebom iz Banjaluke za Trebinje, a potom i jedan transport životno ugroženog mladića iz Podgorice za Univerzitetsko klinički centar Banjaluka”, naveo je Kusturić.

Situacija na požarištima u Bileći je stabilna, požar se tokom noći nije širio, a magistralni put Bileća-Trebinje i stambeni objekti nisu ugroženi. I dalje su aktivni požari u nepristupačnim terenima prema Branom Dolu i planini Viduša.

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske dejstvovao je jutros i sinoć i gasio požare na nepristupačnom terenu u Bileći.

“Odbranjeno je i selo Mirilovići i danas je cilj da se požar ne proširi ka selu Žudojevići”, istakli su u bilećkoj Vatrogasnoj jedinici.

Vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite dežurali su cijelu noć kod požarišta, kao i prethodnih nekoliko noći od kada su danonoćno na terenu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име