Naslovna BiH Pogledajte šta je oduzeto u akciji Sipe

Pogledajte šta je oduzeto u akciji Sipe

0

U akciji „Bjegunac“ kojom su obuhvaćena i dva policijska službenika pretresene su 22 lokacije Brčko distrikta BiH, Bijeljine, Pelagićeva i Orašja, a pronađeno je oko kilogram droge.

Ustupljena fotografija

Policija Brčko distrikta BiH postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH provode akciju usmjerenu protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga.

„Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 lica plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH. Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘Marihuana’, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain“, navode iz policije.

Ustupljena fotografija

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo „Organizovani criminal“ iz člana 336. stav (3) a u vezi s krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име