Naslovna Republika Srpska Političarima puna usta naroda dok pune svoj džep!

Političarima puna usta naroda dok pune svoj džep!

0

Briga o boljem životu u BiH samo je deklarativna. Dok su im puna usta naroda, političari stvaraju pune svoje džepove. Usput proizvode tenzije kojima skreću pažnju sa stvarnih problema.

Stalna neizvjesnost, nesigurnost, podizanje tenzije, drži građane u napetosti. Jer kad su napeti iu strahu njima je lakše vladati. Za to vrijeme funkcije se dijele po podobnosti, a ne sposobnosti.

„Mislim da političari vrlo vješto manipulišu građanima izazivajući stalno jednu vrstu straha i nesigurnosti pa možemo reći i mržnje, međuetničke, međureligijske. Političari stalno izmišljaju neke neprijatelje“, kaže Branko Todorović iz Helsinškog odbora za ljudska prava RS.

A neprijatelji su tu među nama. Jer kako drugačije nazvati one koji umjesto da olakšaju, otežavaju život svojim građanima. A građani, za to vrijeme ćute I trpe.

„Ne usuđuju se bilo šta da traže od političara, jer čim traže nešto racionalno, objektivno političari im zaprijete, oni se međusobno dogovore, ja ću tebe napasti pa ti meni odgovori pa se onda ponovo pokrenu, te se neke ratne sjekire izvuku i građani se povuku, jao kako mi bezobrazni pričamo o ekonomiji a evo rat će. 30 godina nigdje rata, nigdje ekonomije, a polituičari jako dobro žive“, kaže politička analitičarka Ivana Marić.

Sit gladnom ne vjeruje, pa tako ni političari ne saosjećaju sa narodom. Jer, da imalo empatije imaju, vidjela bi se barem mala briga o budućnosti naroda.

„Ja tu budućnost ne vidim svijetlom sa ovom vlašću, vidim samo da se broj građana u RS stalno smanjuje, da su sve siromašniji, da veliki broj mladih, sposobnih odlazi, da je korupcija sve veća, da institucije ne funkcionišu“, kaže Branko. Todorović.

Umjesto borbe građani odlučuju za bijeg, jer većina borbu smatra uzaludnom u zemlji u kojoj su sve vrijednosti okrenute naopačke.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име