22.2 C
Trebinje
20,Juli, 2024 6:03:41

Pomoćnik ministra RS optužen zbog nerada! Prijeti mu 15 godina robije

Bivši pomoćnik ministra u Vladi Republike Srpske Dušan Jovanović, optužen da je primao platu, a nije dolazio na posao, u Okružnom sudu Banjaluka negirao je krivnju za ono što mu se optužnicom stavlja na teret.

Za kraj ovog mjeseca zakazano je suđenje u predmetu u kojem je optužen Jovanović.

Optužnica Republičkog javnog tužilaštva RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, tereti ga za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. stav 4. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika RS.

Za krivično djelo iz ovog stava zaprijećena je zatvorska kazna od tri do 15 godina zatvora.

U optužnici se navodi da je Jovanović u periodu od 17. novembra 2022. godine do 31. januara 2023. godine, bio v.d. pomoćnik ministra za naučnotehnološki razvoj u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, a na ovu funkciju ga je imenovala Vlada RS rješenjem iz novembra 2022. godine.

“Svjestan svog djela čije je izvršenje htio, neizvršavanjem svoje službene dužnosti, pribavio je sebi korist. U navedenom periodu postupao je suprotno odredbama Zakona o državnim službenicima, jer nije dolazio na posao i nije izvršavao poslove i zadatke radnog mjesta na koje je imenovan i nije rukovodio oblašću rada ministarstva za koju je formiran resor u koji je imenovan za pomoćnika ministra”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je za to vrijeme primao neto plate u iznosu od 1.308 KM za novembar 2022. godine i po 2.884 KM za decembar 2022. i januar 2023. godine, što ukupno iznosi 7.078,26 KM.

“Iznose je prisvojio na štetu budžeta RS”, dodaje se u optužnici.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala Trebinje 24. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Trebinje 24 zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
NAJNOVIJE
- Advertisement -spot_img

Povezane vijesti:

- Advertisement -spot_img