Naslovna Izdvajamo Požar na području Nacionalnog parka Sutjeska, angažovan i helikopter

Požar na području Nacionalnog parka Sutjeska, angažovan i helikopter

0
U Kanjonu rijeke Hrčavke na području Nacionalnog parka Sutjeska izbio je požar na izuzetno nepristupačnom terenu, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske angažovan je na gašenju požara, potvrdio je Srni direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je istakao da je helikopter već u vazduhu i koristi vodozahvat jezera na Barama radi gašenja požara u kanjonu rijeke Hrčavke.

– Nadamo da će u toku dana, što se tiče Helikopterskog servisa, sve aktivnosti na gašenju i stavljanju pod kontrolu požara u Nacionalnom parku ‘Sutsjeska’ biti završene – rekao je Novitović.

Kad je riječ o drugim dijelovima Republike Srpske, Novitović je naveo da prema jutrošnjem pregledu koji rade područna odjeljenja Civilne zaštite Republike Srpske u Trebinju, Doboju, Sokocu, Bijeljini i Banjaluci, nema drugih aktivnih požara koji ugrožavaju imovinu, materijalno-tehnička sredstva i živote ljudi.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite apelovao je da se građani Republike Srpske, s obizirom na visoku temperaturu, ne izlažu riziku i uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i time ugrožavaju infrastrkturu i imovinu.

– Nadamo se da će ako se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom imati samo ono što je nužno u aktivnostima gašenja požara na tertitoriji Republike Srpske – dodao je Novitović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име