Naslovna Hercegovina Poznata imena uhapšenih u akciji „Staza“: Čak 9 uhapšenih iz Trebinja

Poznata imena uhapšenih u akciji „Staza“: Čak 9 uhapšenih iz Trebinja

0

Tužilaštvo BiH će u akciji kodnog naziva „Staza“ u zakonskom roku uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za 13 osumnjičenih osoba uhapšenih u ovoj akciji, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora biće predložena za osumnjičene: Mišu Miljanića zvanog Platina (35), Milijana Mijovića zvanog Gluvi (36), Anđelka Miloševića, zvanog Glavonja(47), Milana Mićanovića zvanog Limun (37), Alekse Mališa (24), Njemanje Prnjata (31), Dušana Mićalovića (30), Milada Jerkovića (40) i Miloša Kovačevića (33) iz Trebinja.

Takođe i za Milana Raševića (26), Rajka Grubača (30) i Vladana Kovačevića (33) iz Foče i Tomislava Petrovića zvanog Tomo (34) iz Sarajeva.

„Mjera pritvora bit će predložena iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike“, navode iz Tužilaštva BIH.

Navode da su u predmetu ostvarili značajnu međunarodnu saradnju u otkviranju i identificiranju pripadnika organizovane kriminalne skupine, a međunarodna saradnja nastavlja se i u narednom periodu sa ciljem identifikovanja svih osoba uključenih u nezakonite aktivnosti.

„Osumnjičeni se terete organizirani kriminal, nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj opojnih droga, kao i nezakonit promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene“, dodaju u Tužilaštvu.

Takođe, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizovane kriminalne skupine, povezani sa organizovanim kriminalnim skupinama koje djeluju u susjednim zemljama i počinjenjem teških krivičnih djela, ugrožavaju sigurnost u regionu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име