Naslovna Hercegovina Predložen pritvor za granične policajce iz Bileće i Trebinja

Predložen pritvor za granične policajce iz Bileće i Trebinja

0
Izvor:

Za uhapšene granične policajce Gorana Miloševića (48) iz Bileće i Svetozara Kašikovića (38) iz Trebinja, osumnjičene za više krivičnih djela, danas je tužilac BiH zatražio da im se odredi pritvor.

Osumnjičeni su pod istragom da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem, nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, te primanjem dara i drugih oblika koristi.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da im je mjera pritvora predložena zbog postojanja osnovane sumnje da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je takav prijedlog Sudu BiH nakon što je ispitao osumnjičene granične policajce.

Dvojica graničnih policajava su uhapšena u okviru jučerašnje akcije “Lovac”, usmjerene na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja duži period djeluje na području Bileće i okoline. Akcija je realizovana po nalogu Tužilaštva BiH.

– Na osnovu rezultata istrage, osumnjičeni se terete da su, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice iz Crne Gore u BiH – navedeno je u saopštenju.

Iz Tužilaštvo BiH su naveli da se nastavlja intenzivan rad na predmetu.

Izvor: Srna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име