Naslovna Izdvajamo Prekinuta sjednica Nadzornog odbora HET-a – propao pokušaj smjene Mišeljića

Prekinuta sjednica Nadzornog odbora HET-a – propao pokušaj smjene Mišeljića

0
Izvor: Nebojša Vukanović

Danas je bio veoma buran dan u Hidroelektranama na Trebišnjici, jer je u 9 sati trebala početi sjednica Nadzornog odbora HET-a na kojoj su se trebala razmatrati mnoga važna pitanja. Ipak ubrzo nakon početka sjednice, prilikom pokušaja usvajanja Dnevnog reda, došlo je do prepirke i prekida.

Trojac izvršnih direktora Tamindžija – Mitrović – Čomić, koji kontroliše narodni poslanik i izvršni direktor za proizvodnju Ilija Tamindžija, pokušava da preuzme potpunu kontrolu nad HET-om, te smijeni generalnog direktora Gordana Mišeljića, a kasnije i drugog neposlušnog Ljuba Vukovića.

Sjednica Nadzornog odbora je prekinuta nakon što je na nju došao Ljubo Vuković i počela je burna rasprava, a pitanje je da li će biti nastavljena naredne sedmice.

HET je paralisan jer se Uprava preduzeća vrlo rijetko sastaje zbog sukoba klanova, prije svega zihog rata između Ilije Tamincije i Gordana Mišeljića, koji su već dugo u lošim odnosima. Nakon što je smijenjen Vujić a doveden Mitrović, Tamindžija sad ima većinu u Upravi, pa je nakon toga odlučio da se obračuna sa Mišeljićem i Vukovićem.

Odmah nakon imenovanja Mitrovića , izvršni direktor HET-a Tamindžija pokrenuo je disciplinsku prijavu protiv Zorana Milivojevića zvanog Kinez, šefa Male brane Gorica, jer je Mišeljić ranije odbacio njegovu inicijativu za uklanjanje Milivojevića, iz jedinog razloga što nije bio dovoljno poslušan, pa sad pokušava da sprovede plan jer ima većinu od 5 članova Uprave HET-a.

Odlaganje sjednice Nadzornog odbora HET-a nije odložilo potpisivanje brojnih Ugovora o javnim nabavkama, a između ostalog samo za gorivo i vozni park izdvojeno je skoro pola miliona maraka, 426 374 KM bez PDV-a ili 498 000 sa plaćenim PDV-om. Pitanje je gdje to svaki dan potroše skoro 1000 litara goriva, ko se i zašto toliko vozika?

I dok se direktori i frakcije unutar vladajuće Partije svađaju oko podjele plijena, HET pada na najniže grane i bilježi najgore rezultate u svojoj 50 godina dugoj istoriji rada, a sve kao rezultat lošeg ponašanja i užasnih poteza najgore Uprave koja je rukovodila preduzećem, a koja sistem posmatra kao svoju prćiju sa kojom može da radi šta hoće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име