Naslovna Izdvajamo Prijave za finansijsku podršku do 20. aprila

Prijave za finansijsku podršku do 20. aprila

4
Izvor:

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pozvalo je sve privredne subjekte obuhvaćene Uredbom o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona, da pravovremeno podnesu zahtjev za ostvarivanje finansijske podrške u skladu sa ovom Uredbom.

Obrazac zahtjeva sa popisom potrebne dokumentacije dostupan je na sajtu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, u sekciji „Uredba o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona „, a rok za podnošenje prijava je 20. april 2021. godine.

„Pravo na dodjelu sredstava ostvaruju privredni subjekti koji imaju registrovano sjedište na teritoriji Republike Srpske za obavljanje osnovne djelatnosti pod šifrom 90.01 – izvođačka umjetnost, koji nisu smanjili broj radnika za više od 15%, poredeći broj radnika na dan 30. novembar 2020. godine sa danom 29. februar 2020. godine, koji imaju finansijski gubitak, koji podrazumijeva pad prometa u periodu oktobar-decembar 2020. godine u procentu od najmanje 40% i više u odnosu na isti period 2019. godine i koji su izmirili poreze i doprinose na platu po svakom zaposlenom radniku prijavljenom na puno radno vrijeme ili preduzetniku koji nije obveznik doprinosa na osnovu radnog odnosa ili korisnik prava na penziju, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak, zaključno sa 30. septembrom 2020. godine“, objasnili su u ovom Ministarstvu.

Vlada Republike Srpske je, na prijedlog Upravnog odbora Kompezacionog fonda, na 115. sjednici, održanoj 1. aprila 2021. godine, donijela Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona, a u njenoj pripremi i izradi učestvovali su i predstavnici poslovne zajednice i udruženja privrednih subjekata sektora obuhvaćenih ovom Uredbom.

„Napominjemo da, u skladu sa članom 5. stav 1. Uredbe, privredni subjekt podnosi zahtjev za dodjelu sredstava Ministarstvu prosvjete i kulture najkasnije do 20. aprila 2021. godine“, ponovili su još jednom iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

4 KOMENTARA

 1. Wow, superb blog layout! How long have you been running a blog for?

  you make running a blog look easy. The full look of
  your web site is wonderful, let alone the content!
  asmr 0mniartist

 2. Good day! I could have sworn I’ve visited this web site before but after going through some of the articles I realized
  it’s new to me. Anyhow, I’m definitely pleased I came across it and I’ll be
  bookmarking it and checking back regularly! asmr 0mniartist

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име