Naslovna Hercegovina Bileća Pristižu sudske presude o naplati dugova koje je ostavila bivša bilećka vlast

Pristižu sudske presude o naplati dugova koje je ostavila bivša bilećka vlast

1
Izvor: ISTOK

Opština Bileća se nalazi u jako teškoj i nezavidnoj situaciji. Pored glavnog problema odnosno duga od 22 miliona KM i viška od skoro stotinu radnika, svakodnevno pristižu tužbe, kao i presude, kojima se mora isplatiti dug, koji je naslijeđen od prethodne vlasti.
V.d.načelnika Odjeljenja za finansije, Miljan Milićević kaže da je Opština Bileća u vrlo teškoj situaciji.

„Pokušavamo na razne načine pronaći rješenje našeg glavnog problema, tj. minusa od 22 miliona KM. Takođe, slijede najteži i najnezahvalniji potezi, koji su neminovni, a to je otpuštanje viška radnika. Račun nam je često blokiran. Svakodnevno nam stižu tužbe, kao i presude, kojima se mora platiti dug, naslijeđen od prethodne vlasti.

Okružni privredni sud u Trebinju donio je presudu kojom Opština Bileća na ime duga mora isplatiti
15.463,30 KM preduzeću „Srbinje putevi” sa zakonskom zateznom kamatom počev od 18.12 2019. do dana isplate.


Ugovor o izvođenju radova, glodanje habajućeg sloja asfalta u ulici Kralja Aleksandra, zaključen je 7.11.2019. godine i do dan danas, izvođaču radova nije isplaćena nijedna marka, iako se u ugovoru navodi da je rok za isplatu 30 dana od dana ispostavljanja fakture.

Nažalost, ovo nije jedina presuda, koju ćemo morati ispoštovati.
Dugovi se sa kamatom povećavaju, a pitanje je ko će „uhvatiti” svoje potraživanje na skoro svakodnevno blokiranom računu.
Naša obaveza prema građanima Bileće je da budemo transparentni, pa ćemo putem medija obavještavati o tužbama, presudama, a kada završimo reviziju, javnost ce biti upoznata sa svakim detaljem, jer Opština Bileća nije u posjedu pojedinca ili grupe ljudi,kao što je to do sada bio slučaj, vec naroda Bileće, koji ima pravo da zna gdje ide svaka konvertibilna marka.”

 

1 KOMENTAR

  1. Kadija te tuzi, kadija ti sudi bilo u Turskoj a danas je kadija te zaduzi, tuzi, sudi i naplacuje

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име