Naslovna Republika Srpska PRIVEDEN JOŠ JEDAN REKORDER Upravljao vozilom sa 5,5 promila alkohola u krvi

PRIVEDEN JOŠ JEDAN REKORDER Upravljao vozilom sa 5,5 promila alkohola u krvi

0

Na području Prijedora uhapšen je vozač kod koga je utvrđeno da je imao više od 5,5 promila alkohola u krvi.

UPolicijskoj upravi Prijedor su rekli da mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, zaštitna mjera-zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 2 mjeseca i 2 kaznena boda.

Na području Policijske uprave Prijedor u dane tokom vikenda realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 683 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 117 učesnika.

– Iz saobraćaja je isključeno 92 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Pored toga iz saobraćaja su isključena i dva vozača koja su odbila da se podvrgnu alkotestiranju, kao i vozač koji je odbio da se podvrgne droga testu – pojasnili su u policiji.

Lišenjem slobode zadržano je 14 vozača od kojih 12 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i dva zbog odbijanja alkotesta.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Srpska info

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име