Naslovna Hercegovina Trebinje PROTEST GRAĐANA: „Nećemo dozvoliti gradnju na poljoprivrednom zemljištu“

PROTEST GRAĐANA: „Nećemo dozvoliti gradnju na poljoprivrednom zemljištu“

0

Neformalna grupa građana “Pokret za restituciju Trebinje“ je danas održala protest u Trebinju, kako bi još jednom podsjetili javnost i vlast Grada Trebinja da neće odustati od svoje borbeprotiv gradnje na poljoprivrednom zemljištu koja traje već višeod dvije godine. Preko 120 okupljenih građana Trebinja je apelovalo na nadležne da zaštite interese građana i da ne dozvole postupanje mimo zakona!

S obzirom na to da lokalna vlast konstantno ignoriše naše zahtjeve te dozvoljava gradnju na poljoprivrednom zemljištu, naovaj način smo htjeli da još jednom skrenemo pažnju na ovajproblem. Naime, pokušali smo organizovati sastanak sapredstavnicima političkih stranaka koje čine većinu u SkupštiniGrada Trebinje, međutim od 24 pozvana predstavnika vlasti, njih21 se nije ni oglasilo. Sramotno je da predstavnici vlasti neshvataju da su oni servis građana i da imaju obavezu da se odazovu na svaki poziv građana i odgovore na postavljenapitanja. Oni moraju da odgovaraju za svoje postupke i to upravonarodu koji ih je izabrao. Međutim, ovakvo ponašanje lokalnih vlasti nas neće zaustaviti u našoj borbi te nećemo odustati od naših zahtjeva. Nećemo dozvoliti da se mimo zakona poljoprivredno zemljište pretvori u građevinsko“, ističu predstavnici „Pokreta za restituciju Trebinje“.

Na protestnom okupljanju, građani su podsjetili da je riječ o obradivom zemljištu I klase te da je na Pridvoračkom polju (u čijem je sastavu i sporna lokacija) prije 2 godine otvoren sistem za navodnjavanje u koji su uloženi milioni KM. Osim toga,navedeno zemljište se u Urbanističkom planu tretira kao poljoprivredno i na takvom nije dozvoljena bilo kakva gradnja te postoji zabrana upravljanja ovim zemljištem.

Za kraj protestnog okupljanja, okupljeni građani su pozvalinadležne da poljoprivredno zemljište u Pridvorcima ostave zatrenutnu namjenu u skladu sa važećim propisima. Prestanitekršiti procedure i poštujte zakone, jer su zakoni za sve jednaki”, poručili su predstavnici „Pokreta za restituciju Trebinje“.

Mi nećemo odustati –  iskoristićemo sve pravne lijekove u ostvarenju svog cilja nećemo dozvoliti gradnju napoljoprivrednim zemljištem kojim Grad Trebinje nastoji nezakonito raspolagati. Nećemo stati dok se ne zaustavi postupanje mimo zakona od strane lokalne vlasti.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име