Naslovna Hercegovina Trebinje Protest mještana Mokrih Dolova: „Zaustavite harčenje ovog naselja“

Protest mještana Mokrih Dolova: „Zaustavite harčenje ovog naselja“

0

Mještani trebinjskog naselja Mokri Dolovi protestvovali su danas zbog gradnje objekta pored igrališta za koje je, kako kažu, nezakonski data građevinska dozvola. Poručili su nadležnima da se „ne igraju“ i da pod hitno zaustave gradnju.

Više desetina mještana Mokrih Dolova nezadovoljni su, jer je bez njihove saglasnosti Božu Vlačiću data dozvola za gradnju stambeno-poslovnog objekta na lokaciji pored dječijeg igrališta.  Objašnjavaju da su se u više navrata obraćali Gradskoj upravi, koja nije htjela da čuje za njihove žalbe.

Ovo je jedno od najstarijih naselja u gradu Trebinju za koje je urbanistički plan urađen 60-ih godina prošlog viijeka, danas smo doživjeli da ga pojedinci potpuno protivpravno harče. Ovdje nema ni institucija, ni zakona, obraćali smo se nadležnima i sada kada smo organizovali proteste pojedincii su nas zvali i molili da odgodimo uz izgovore da će riješiti propust – kaže mještanin Marko Šegrt.
mokri dolovi 1

Marko Šegrt

Milan Ninković, takođe je nezadovoljan gradnjom objekta, kaže da nije  sporno samo šta se gradi, već i gdje se gradi. Tvrdi da su temelji za ovaj objekat iskopani na glavnim kanalizacionim cijevima. Ninković kaže da su se stanari još 2009. godine ujedinili da zaustave „bespravnu“ gradnju.
papiri 3

-Jedan naš komšija navodno je dobio dozvolu za gradnju na dvije lokacije oko ovih zgrada kako bi pravio poslovne prostore i nadogradnju sa stambenom jedinicom i to sve bez saglasnosti komšiluka 2009. godine, tada je radove obustavila Republička inspekcija i do danas nije nastavljano.U ove dvije zgrade imaju 44 stana i svi mi smo potpisali peticiju da smo protiv izgradnje– kaže Ninković.
mokri dolovi 4
Milan Ninković
Iako mještani tvrde da njihovu saglasnost niko nije tražio, Božo Vlačić kaže da su oni odbili i da dođu na Javnu raspravu po ovom pitanju. Objašnjava da posjeduj sve dozvole i da nikakva inspekcija nije zaustavila radove već da prije 13 godina nije imao dovoljno novca da završi objekat.

Najčistiji papiri na svijetu su kod mene. Inspekcija neka radi svoj posao, oni neka rade svoj posao – poručio je Vlačić.
papiri 2

Odbornik u skupštini grada Trebinja Đorđe Vučinić podržao je mještane ovog trebinjskog naselja i takođe pozvao inspekcije i nadležne da rade svoj posao.
mokri dolovi 2
Đorđe Vučinić 
Došao sam da podržim ove ljude, drago mi je da vidim mještane da su složni. Ovo je poruka Odjeljenju za prostorno uređenje da isprave nepravilnosti koje su, u ovom slučaju, napravljene za vrijeme mandata Dobroslava Ćuka – poručio je Vučinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име