Naslovna Hercegovina Bileća Protesti u Trebinju i Bileći: Izrečene zlonamjerne tvrdnje, DONESENE ODLUKE ZAKONITE

Protesti u Trebinju i Bileći: Izrečene zlonamjerne tvrdnje, DONESENE ODLUKE ZAKONITE

1
Izvor:
Bilea vise stotina ljudi protestuje

Osnovni sud u Trebinju saopštio je da su potpuno nestručne, proizvoljne, zlonamjerne i nisu potkrijepljene nikakvim činjenicama tvrdnje i optužbe izrečene na protestima u Trebinju i Bileći, te u medijima povodom odluke suda kojom nije prihvaćen prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Marku Zvijeru iz Bileće za krivična djela tjelesne povrede i protivpravno hapšenje.

Iz Osnovnog suda u Trebinju ističu da je jedno od osnovnih pravila u radu sudova to da sudsku odluku može preispitivati samo nadležni sud povodom pravnih lijekova u postupku propisanim Ustavom i Zakonom, te da je navedena odluka bila predmet preispitivanja po žalbi, koja je potvrđena.

U saopštenju se navodi da u Sudu osjećaju obavezu da ovim saopštenjem upoznaju javnost o određenim činjenicama jer je povodom ove odluke došlo do neprimjerenih reakcija i teških neosnovanih optužbi na račun ovog suda i nosilaca pravosudnih funkcija.

– Pritvor je prema zakonu o krivičnom postupku jedna od mjera za obezbjeđenje prisustva osumnjičenog, odnosno optuženog i uspješno vođenje krivičnog postupka. Pritvor nije kazna. Pritvor se može odrediti samo ukoliko su ispunjeni razlozi propisani Zakonom o krivičnom postupku – navodi se u saopštenju.

 

Srna

1 KOMENTAR

  1. I bought it for the second time, and the Double Eleven offer is quite big and cost-effective. It is better to go to the barber shop and cut the shape according to your situation. Many gifts were also given.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име