Naslovna Region Prvi put u istoriji, predsjednik države poziva na nerede

Prvi put u istoriji, predsjednik države poziva na nerede

0
Izvor: Bn

“Nažalost režim u Crnoj Gori, predvođen predsjednikom Milom Đukanovićem poziva na nasilje, što je prvi put u istoriji čovječanstva, da jedan predsjednik poziva na nerede i demonstracije u sopstvenoj državi”, ističe prof.dr Jovan Janjić.

“Mitropolit Joanikije poručio je da pravo na ustoličenje na Cetinju ne pripada samo njemu, već cijelom narodu crnogorsko-primorske mitropolije. Međutim, bezbjednosne strukture u Crnoj Gori ocijenjuju stanje u gradu pod Lovćenom kao nepovoljno, tvrdeći da policija ne može garantovati sigurnost građanima.

Da se radi o izrežiranim i nametnutim tenzijama  u crnogorskoj  javnosti”, potvrdio je i prof.dr Jovan Janjić, gostujući u Jutarnjem programu BN TV.

Janjić je rekao da je cilj Đukanovića I njegovih pristalica da se SPC okarakteriše kao institucija koja nameće svoja nova pravila, ignorišući činjenicu da je ustoličenje mitropolita isključivo vjerski čin, kojem ne treba pridavati nikakve političke oznake.

“Nažalost režim u Crnoj Gori, predvođen predsjednikom Milom Đukanovićem poziva na nasilje, što je prvi put u istoriji čovječanstva, da jedan predsjednik poziva na nerede I demonstracije u sopstvenoj državi”, ističe prof.dr Jovan Janjić.

On kaže da na taj način Đukanović je pokazao da je glavni izazivač nasilja i da podriva pravni poredak Crne Gore.

“Imajmo na umu činjenicu da dvije trećine građana Crne Gore pripadaju SPC, ukoliko vi ugrožavate prava te institucije, vi onda ugrožavate vjerska prava i slobode građana sopstvene države. Ovo što radi režim u Crnoj Gori, to je fašizam”, rekao je  prof.dr Jovan Janjić, gostujući u Jutarnjem programu BN TV.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име