Naslovna Region Racija u Kotoru: Policija pretresla Zvicerovu kuću

Racija u Kotoru: Policija pretresla Zvicerovu kuću

0
Izvor: B92

Crnogorska policija potvrdila je da su pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala na području Kotora preduzimali aktivnosti prema članovima kriminalne grupe.

Najpre su mediji objavili da je policija upala u kuću Radoja Zvicera u tom gradu.

„Policija će nastaviti pojačane aktivnosti usmerene prema kriminalnim grupama u cilju suzbijanja i sprečavanja organizovanog kriminala na teritoriji naše države“, naveli su iz Uprave policije na Tviteru.

Beogradski mediji prethodno su preneli da su pripadnici crnogorske policije upali danas posle podne u naselju Kavač u Kotoru u kuću Radoja Zvicera, koji se smatra jednim od vođa kavačkog klana.

Mediji navode, pozivajući se na nezvanične informacije, da su policajci tokom pretresa koji je trajao više od dva sata, oduzeli više predmeta, uključujući vredne umetničke slike, koje su se nalazile u objektima koje koriste vodje tog klana.

Kako dodaju, pripadnici Sektora specijalne policije su u nedelju oko 16.30 časova upali u naselje Kavač, gde su vršili pretrese pokretne i nepokretne imovine koju koriste članovi kavackog kriminalnog klana.

Pripadnici Sektora specijalne policije, prenose mediji, nešto posle 18.30 časova napustili prostorije koje koristi Zvicer.

Podgoričke „Vijesti“ objavile su da je u kotorskom naselju Kavač opsadno stanje, jer policija navodno pretresa stanove pripadnika kavačkog kriminalnog klana.

„Vijesti“ prenose da su u pitanju preventivne aktivnosti, koje će, kako navode da je rečeno u Upravi policije, biti pojačane u narednom periodu, naročito prema pripadnicima članova organizovanih kriminalnih grupa, sa njima povezanim osobama i onima koji su u policijskoj evidenciji označeni kao bezbednosno interesantni.

„Večernje novosti“ objavile su da je policija blokirala ulicu koja ide ka naselju Kavač i da je tražila narkotike, oružje i odbegle članove kriminalnog klana.

Istražni organi u Srbiji već dugo prikupljaju podatke o funkcionisanju ove crnogorske kriminalne grupe koja se duboko učvrstila u beogradskom podzemlju, piše Objektiv.

Kako dodaje, Zvicerov najveći saradnik u Srbiji je bio Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja. „Novosti“ navode da je Belivuk, zajedno sa Markom Miljkovićem, posetio je Zvicera u januaru ove godine.

Sva trojica su privedeni i ispitivani u policiji kao bezbednosno interesantne osobe, a Belivuk i Miljković su morali da objasne razloge zbog kojih su došli u Crnu Goru.

Zvicer je teško ranjen u maju 2020. godine u Ukrajini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име