Naslovna Hercegovina Bileća Radnici bilećkog “Komusa” ponovo idu u štrajk

Radnici bilećkog “Komusa” ponovo idu u štrajk

0
Izvor:
radnici bileckog komusa ponovo idu u strajk

Radnici Javnog preduzeća “Komus” iz Bileće od danas stupaju u štrajk, zbog neisplaćenih plata za decembar i januar, ali i zbog brojnih dugovanja.

U štrajk stupaju, kako kaže Dobroslav Kašiković, zamjenik predsjednika “Komusove” Sindikalne organizacije, zbog neuplaćenih kreditnih obaveza za novembar, decembar i januar.

“Što znači punih 11 mjeseci zbog neisplaćenog pola regresa za 2019. godine, a za 2020. nije nikako a evo već bi po zakonu trebalo da se razmišlja i isplaćuje za 2021.”, pojašnjava Kašiković.

Problem predstavlja i trenutna blokada računa koja je iznosila 25.000 KM od PDV, ali su radnici sopstvenim sakupljanjem sveli na 5.000 KM.

“Kako preduzeće stoji na rubu gašenja i jedva fukcinise govori primjer da kamion za odvoz gradskog i kućnog otpada koji je kupljen u avgustu mjesecu, još nije registrovan pa smo primorani da kršimo zakon saobraćaja i ugrožavamo druge učesnike u saobraćaju kako bi odvozili smeće koje uredno plaćaju građanin Bileće kojima i ovog puta se izvinjavamo što dolaze u ovakve situaciju”, pojašnjava on.

Sve i da nije ovih problema oko plate, kaže Kašiković, imamo probleme oko goriva zbog trenutnog duga od 10.000 KM na benzinskoj pumpi pa nam je onemogućeno sipanje goriva.

“Prijeti i blokada Poreska uprava Republike Srpske zbog 11 mjeseci neuplaćenih obaveza. Bez posla bi moglo da ostane 38 radnika i završi na ulici i tako ugrozi i egzistenciju svojih porodica”, ističe Kašiković.

BN TV

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име