Naslovna Hercegovina Gacko Radnici RiTE Gacko nemaju zadravstveno osiguranje

Radnici RiTE Gacko nemaju zadravstveno osiguranje

0

Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje OO Srpske demokratske stranke Gacko, koje prenosimo u cjelosti:

Srpska demokratska stranka,

opštinski odbor Gacko raspolaže sa informacijom koja je provjerena i sa kojom možemo iznijeti tvrdnju da od jutros radnici Rudnika i Termoelektrane Gacko ne mogu koristiti zdravstvenu uslugu na teret Fonda zdravstva jer od marta mjeseca zaposlenima nisu uplaćeni doprinosi.

Teško je povjerovati da privredni gigant Republike Srpske nije u stanju da radovno plaća poreze i doprinose ali u državi u kojoj je odavno devalviran sistem vrijednosti i gdje je poznato da RiTE Gacko ima mnogobrojne probleme ne predstavlja neko epohalno iznenadjenje.

Ako uzmemo u obzir da RiTE Gacko mjesecima ne izmiruje ni koncesionu naknadu koja je poznatija kao renta a što predstavlja ozbiljan prihod opštine Gacko onda nije teško zaključiti da najveći proizvodjač električne energije u Republici Srpskoj prolazi kroz ozbiljne i proizvodne i finansijske probleme.

Pozivamo rukovodstvo Rudnika i Termoelektrane da najhitnije uplati zaostale poreze i doprinose svojim radnicima kako bi imali ustavom i zakonom zagarantovana prava na pravovremenu zdravstvenu zaštitu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име