Naslovna Hercegovina Gacko Raspada li se skupštinska većina u Gacku!?

Raspada li se skupštinska većina u Gacku!?

0

Da li je na sceni raspad skupštinske većine u Gacku? Kako piše portal Kroz staru Hercegovinu, gatački SPS je sazvao Opštinski odbor da preispita dalje učestvovanje u vlasti, dok DNS i dalje traži smjenu Darke Unković.

Poslednje zasjedanje gatačkog parlamenta ličilo je na bikini, pokazalo je mnogo, a nije otkrilo ništa. Pauza za kafu uoči tačke na kojoj se odlučivalo o kupovini famozne “Šalter sale” pretvorila se u iščekivanje dva odbornika SPS-a, koji su vjerovatno naručili produženu. Kasnili su dvadesetak minuta, i da su zasjedanje napustila tri odbornika opozicije on bi bilo automatski prekinuto. No, poslije par telefonskih prepiski u salu je ulazak Saše Loza i imenjaka mu Škiljevića vratio makar kiseo osmjeh na lica poslanika SNSD-a. Kiseo jer ni među njima ne štima, a i oni koji to do sad nisu vidjeli, mogli su da čuju u radio prenosu.

Odbornica DNS- a Jovana Zelenović-Kundačina je i prije ove pauze, tačnije na samom početku zatražila smjenu Načelnika odjeljenja za prostorno planiranje i urbanizam Darke Unković. Time je potvrđeno pisanje našeg portala da njeno ne pojavljivanje na “propaloj” sjednici koja je prekinuta prije desetak dana nije bilo opravdano i slučajno. DNS traži svoje, a zanimljivo je i ako dođe do dogovora, a Unkovićka bude koleteralna šteta koalicijskog obračuna, kako će DNS iz Gacka glasati i koga će podržati na Opštim izborima. SPS je zakazao sastanak odbora, a jedina tačka je preispitivanje daljeg učestvovanja u vlasti, a odbornik ove stranke Saša Lozo kaže da su nezadovoljni raspodjelom koalicionog kolača i inače radom vlasti. Na pitanje hoće li u oktobru podržati Jelenu Trivić kao kandidat za predsjednika Republike Srpske, koa što to najavljuje Goran Selak predsjednik ove mlade stranke u Banjaluci i drugim mjestima, kaže da će se tako krupne odluke donositi na predsjedništvu SPS-a, te da će javnost Gacka i Republike Srpske biti blagovremeno obaviješteni.

U međuvremenu naše mjesto posjetio je Cirkus i obradovao najmladje. Ovi stariji imaju priliku da gotovo svakodnevno prisustvuju političkom, i uopšte mu se ne raduju.

Izvor: Kroz Staru Hercegovinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име