Naslovna Hercegovina Regionalni put Foča-Šćepan Polje, put strave i užasa (VIDEO)

Regionalni put Foča-Šćepan Polje, put strave i užasa (VIDEO)

0
Izvor: BN TV

Novi odroni na regionalnom putu Foča- Šćepan Polje, koji je najkraći putni pravac između Sarajeva i Podgorice, je nedavno očišćen ali su i dalje aktivna klizišta koja ugrožavaju saobraćaj i vozače

lanira da gradi mrežu autoputeva na sjeveru Srpske dok se mi ovdje vozimo kozijim stazama. Na ovom putu su česte saobraćajne nezgode a najsvježiji primjer je od 2015.godine kad je autobus sletio sa puta u provaliju i kad su život izgubile tri mlade osobe”, kaže odbornik SDS u Skupštini opštine Foča Ognjen Bodiroga.

On dodaje da se i na ovom primjeru vidi maćehinski odnos Vlade Republike Srpske prema Hercegovini.

„Vlada je 2015.najavila hitnu sanaciju puta i izgradnju magistrale sa dvije  trake ali od toga nije bilo ništa. Tako isto je mrtvo slovo nan papiru ostala i odluka Vlade RS iz 2014.godine da će graditi brzu cestu Bijeljina-Trebinje. Zanimljivo je da ni jedan poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz ovih krajeva  se nije zalagao za ovaj put osim Nebojše Vukanovića”, ističe Bodiroga.

„Ovaj put mještani i rafteri koriste svaki dan u poslednjih 20 godina i stalna je opasnost za sve koji njim putuju. Jedan od njegovih deonica u dužni od deset kilometara je nazvana „put smrti“ pa gosti koji žele na rafting Tarom i Drinom često odsutaju da dođu ovdje. Gosti obično dolaze noću automobili se razvaljuju, gume na njima pucaju, felge otpadaju. Zato se i bojimo za ovogodišnju sezonu”, kaže vlasnik jednog od kampova Mirko Davidović.

Područje fočanske  opštine poznata je po lošim saobraćajnicama sa puno uspona, krivina, sa uskim kolovozom kao što je put i prema Tjentištu ali regionalni Foča – Zavajt – Čelebići za koji vozači kažu da je srećan onaj ko sa svim dijelovima autamobila  stigne na odrednicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име