Naslovna Hercegovina Rekordan broj poroda u nevesinjskoj Bolnici

Rekordan broj poroda u nevesinjskoj Bolnici

1

U porodilištu Bolnice Nevesinje u 2021. godini obavljeno je 248 porođaja što je najviše u posljednje dvije decenije. Najradosniji dan u nevesinjskom ginekološko-akušerskom odjeljenju bio je 1. septembar kada su za samo četiri sata rođene četiri djevojčice. Dobar trend nastavljen je i prvih januarskih dana.

Među novorođenim bebama je 88 mališana čiji roditelji imaju prebivalište u Nevesinju. Raduje i podatak da je u 2020. godini u opštini Nevesinje sudbonosno «da» izgovorilo 55 bračnih parova, što je za pet više nego godinu dana ranije.

U demografskoj statistici najviše zabrinjava visok mortalitet. Prema podacima Matične službe prošle godine je u Nevesinju umrlo 189 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

1 KOMENTAR

  1. Bravo za Nevesinjsku bolnicu i istovremeno molba da se uradi poređenje sa Trebinjskom bolnicom. Znači od 248 beba samo njih 88 su Nevesinjci!!!
    Sramota je za Trebinje na kako niske grane je spala bolnica Porodilje idu u Nevesinje, masovno se traže pare za usluge, hrana užasna, pedijatrija kriminalna – primaju djecu u pratnji majki, ali prilikom davanja infuzija i inekcija majki je zabranjen pristup, djeca izlaze sa strašnim traumama … šta tek reći o dr. vlatkoviću, uveden novi program medicinske evidencije na računaru, kao da je nuklearna fizika, nisu ili jesu obučeni ili je neko ko obučava kupio diplomu, uglavnom stvorili su ogramne gužve itd.itd.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име