Naslovna Hercegovina Trebinje Revitalizacija centralne ulice kroz trebinjsko naselje Hrupjela

Revitalizacija centralne ulice kroz trebinjsko naselje Hrupjela

0

Centralna saobraćajnica kroz trebinjsko naselje Hrupjela, koje je i jedno od najvećih naselja u ovome gradu, dobija novi asfaltni sloj, za šta je samo u prvoj fazi iz lokalnog budžeta izdvojeno 150.000 maraka. Napokon je pritisak urodio plodom, nakon upornog pritiska u javnosti Gradska uprava je ipak odlučila da izdvoji nešto novca i za ovu mjesnu zajednicu.

Zbog brojnih oštećenja, asfalt je u ovom dijelu grada odavno dotrajao, a kako je riječ o strmom terenu, problem su i oborinske vode, jer su kanali kojih je nekada bilo odavno zatrpani ili ostali van funkcija.

Ovaj problem je u Gradskoj upravi uvršten u prioritetna rješavanja, pa će revitalizacija i presvlačenje novim asfaltom biti nastavljeni sve dok to budu dozvoljavali vremenski uslovi, a sav novac je, prema riječima gradonačelnika Mirka Ćurića, obezbijeđen.

Ćurić napominje da je u sklopu ovog projekta iskorištena prilika da se uradi i oborinska odvodnja, koliko je to moguće, dok će se na kanalizacionu mrežu, koja je zasad riješena putem septika, morati još čekati, s obzirom na to da je u pitanju vrlo razuđeno naselje, pa se i projektna dokumentacija i sami radovi moraju duže raditi.

Ove jeseni će, kako je saopšteno u Gradskoj upravi, budžetskim novcem biti finansirano  uređenje ulica Nićifora Dučića, Sokolske, Ljubomirski put, Stojana Jankovića i Dobrovoljačke, ukupne dužine oko 700 metara.

Istovremeno s ovim poslovima radi se i zamjena dotrajalih uličnih svjetiljki novom LED rasvjetom.

U Gradskoj upravi Trebinje napominju da će se u ovoj godini iz budžeta za lokalnu infrastrkturu na području cijelog grada izdvojiti tri miliona maraka, što je najviše do sada u jednoj budžetskoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име