Naslovna Izdvajamo REZULTATI ANKETE: Pitali smo vas za kog bi ste glasali, ovo su...

REZULTATI ANKETE: Pitali smo vas za kog bi ste glasali, ovo su vaši odgovori…

0

Još 11 dana je ostalo do opštih izbora u Republici Srpskoj. Čitatelje portala Trebinje 24 pitali smo za koga će glasati. 

Najviše čitatelja, njih 33% (222 glasa), odgovorilo je na anketi da će glasati za Srpsku demokratsku stranku (SDS). Na drugom mjestu je „Za Pravdu i Red“ – Lista Nebojše Vukanovića sa 21% (138 glasova),a slijede DNS – 15% (97 glasova), SNSD – 14% (94 glasa), PDP – 12% , dok Ujedinjena Srpska, SPS i Socijalistička partija imaju po jedan posto glasova.

Dva posto čitatelja kazalo je da neće glasati. U anketi je učestvovalo ukupno 665 ispitanika.

Na pitanje „koji kandidat za predsjednika Republike Srpske je vaš izbor?“, naši čitatelji su najveće povjerenje dali kandidatu PDP-a, Jeleni Trivić – 70% (419 glasova), zatim kandidat SNSD-a, Milorad Dodik sa 18% glasova (107 glasova). Na zadnjem mjestu našao se kandidat DNS-a, Radislav Jovičić sa 76 glasova ili 13%.

U ovoj anketi je učestvovalo 602 ispitanika.

Na pitanje „Koji kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH je vaš izbor?“, naši čitatelji su najveće povjerenje dali kandidatu SDS-a, Mirku Šaroviću – 63% (372 glasa), zatim kandidat SNSD-a, Željka Cvijanović sa 19% glasova (111 glasova). Na zadnjem mjestu našao se kandidat DNS-a, Nenad Nešić sa 19% glasova.

U anketi je učestrvovalo 593 ispitanika.

Primjetno je da je SNSD dobio manju podršku na prethodnim lokalnim izborima u odnosu na opšte izbore održane 2018. godine. Taj trend će se nastaviti i na ovim izborima. Gubitak podrške će posebno biti izražen u Trebinju i Foči.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име