Naslovna Izdvajamo Rezultati republičke akcije u saobraćaju na teritoriji Policijske uprave Trebinje

Rezultati republičke akcije u saobraćaju na teritoriji Policijske uprave Trebinje

0
Izvor: Trebinje 24

Policijska uprava Trebinje je od 02. do 04. jula 2021. godine, realizovala republičku akciju u saobraćaju pod nazivom „kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.“

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su ukupno kontrolisali 336 vozača. Ukupno je izdato 192 prekršajna naloga.
Kontrolom vozača na vožnju pod dejstvom alkohola, utvrđeno je da su 59 vozača upravljala putničkim automobilom pod dejstvom alkohola, od toga: količina alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg evidentirana je kod jednog vozača, količina alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg evidentirana je kod 35 vozača, količina alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg evidentirana je kod 17 vozača i količina alkohola u organizmu preko 1,51 g/kg evidentirana je kod četiri vozača, a dva vozača su odbila da se podvrgnu alhotestiranju.

Za šest mjeseci 2021. godine na putnoj mreži koju pokriva Policijska uprava Trebinje evidentirano je 8.743 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
Policijska uprava Trebinje podsjeća sve građane da je u toku preventivna kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“ i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име