Naslovna Region Riješena misterija 4 minuta razlike u pozivima: Detaljno opisali šta se dogodilo...

Riješena misterija 4 minuta razlike u pozivima: Detaljno opisali šta se dogodilo tokom prijave masakra na Cetinju

0

Službenici Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije su utvrdili da uređaj registrafon koji se nalazi u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi.

Utvrđeno je da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15.27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15.22 i 49 sekundi, prenose Vijesti.

To su saopštili iz Uprave policije povodom navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji u 15.22 časova.

– Obavještavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne provjere poziva i registrofona – navodi se u saopštenju.

Iz UP su istakli da nijednom nisu saopštili da su navodi građanina netačni, “već da će se izvršiti dodatne provjere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provjere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren”.

Kako su naveli, utvrđeno je odstupanje od četiri minuta i 35 sekundi, te da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

– Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15:28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15:30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:25 i 52 sekunde i trajao je 21 sekundu – preciziraju iz UP.

FOTO: BORIS PEJOVIĆ/EPA
FOTO: BORIS PEJOVIĆ/EPA

Dodaju da je nakon prijema poziva, službenik u dežurnoj službi preko veze obavijestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

– Kako je tada uslijedio još jedan poziv, službenik je ručno zabilježio vrijeme od 15.30, a koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vreme prijema poziva u vezi događaja. Naglašavamo da sve navedeno ne mijenja činjenično stanje – policija je upućena na lice mjesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na licu mjesta događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi – piše u saopštenju.

Iz UP su istakli da rade u otežanim uslovima, te da je to samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom.

– Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika UP na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka ali i same institucije. U tom okviru, odgovorno se pristupa provjeri svakog segmentna i otvoreno komuniciramo sve što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumijevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije UP, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina – zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име