Naslovna Hercegovina Trebinje Sahranjen maestro kojeg je voljelo cijelo Trebinje

Sahranjen maestro kojeg je voljelo cijelo Trebinje

0
Izvor: Nezavisne

Dugogodišnji muzički urednik Radio Trebinja, pijanista i kompozitor, prof. Božidar Bobo Vučur, koji je od posljedica virusa korona udruženim sa ranijom kraćom bolešću, preminuo u 65. godini života u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu, sahranjen je danas na Gradskom groblju Podgljivlje u Trebinju.

Od maestra, kojeg je voljelo i cijenilo cijelo Trebinje, oprostili su se gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i Manojlo Ćuk, direktor Centra za informisanje i obrazovanje, u okviru koga djeluje “Radio Trebinje”.

Oni su istakli da će Vučur ostati upamćen kao izuzetan prijatelj i kolega, koji je plijenio duhovitošću i osebujnim muzičkim talentom.

„Nemjerljiv je Bobov doprinos brojnim kulturnim manifestacijama u našem gradu, koje su bile nezamislive bez njegovog kompozitorskog i pijanističkog učešća“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Osim prepoznatljivog muzičkog pečata koji je podario svim slušaocima Radio Trebinja, on je dugi niz godina obrazovao generacije učenika Muzičke škole Trebinje, ali i članove nekadašnje gradske muzike, kao i vokalne soliste u brojnim domaćim muzičkim sastavima, horovima.

Bio je osnivač i umjetnički direktor Dječijeg muzičkog festivala „Zvon zvonke pjesme“, jedinog muzičkog festivala u istočnoj Hercegovini, koji je takođe iznjedrio muzičke zvijezde koje danas imaju zavidnu karijeru.

Porodici Vučur su telegrame saučešća, pored ostalih, uputili i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, Gradska uprava Trebinje, te brojne kulturne i obrazovne institucije sa kojima je sarađivao, kao i kulturni poslenici iz cijelog regiona.

Predsjednica Cvijanović se od Vučura oprostila i na svom Instagram profilu, ističući kako je mnoge generacije mladih Trebinjki i Trebinjaca uvodio u svijet muzike i pomagao im da otkriju umjetnost u svom najljepšem izdanju.

Božidar Bobo Vučur je sahranjen u krugu uže porodice i prijatelja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име